Читај ми!

ДСС подржава расправу у УН

Трибунал у Хагу одавно изгубио легитимитет, каже потпредседница ДСС-а Санда Рашковић Ивић, наводећи да та странка подржава подржава данашњу јавну расправу о раду међународних ад хок трибунала у Њујорку.

Демократска странка Србије подржава данашњу јавну расправу о раду међународних ад хок трибунала за ратне злочине и сматра да је Трибунал у Хагу одавно изгубио легитимитет, изјавила је потпредседница ДСС-а Санда Рашковић Ивић.

"Треба поново ставити на сто све хашке пресуде и уопште оснивање хашког Трибунала као таквог, а за будућност и оснивање свих таквих ад хок судова који нису ништа друго него најобичнији политички судови", рекла је на конференцији за новинаре Санда Рашковић Ивић.

Oценила je да је Трибунал у Хагу одавно изгубио легитимитет и постао суд за Србе односно инструмент оног дела међународне заједнице који би Србију да понизи и да јој бакљу злочиначког и геноцидног народа.

"Излишно је говорити да су Срби, рецимо за Сребреницу у којој се свакако десио злочин, добили преко 1.000 година затвора, а за српску Сребреницу није изречен ниједан једини дан затвора, а доказано је да је убијено 3.500 људи са именом и презименом и у једном дану протерано 280.000 људи из Хрватске", рекла је Рашковић Ивић.

Указала је да је ослобађање хрватских генерала Анта Готовине и Младена Маркача и бившег команданта ОВК Рамуша Харадинаја увреда за Србију.

"О томе треба проговорити и томе треба стати на пут", навела је потпредседница ДСС-а.

У Генералној Скупштини УН у Њујорку данас се одржава јавна расправа о раду међународних ад хок трибунала за ратне злочине, у којој ће учествовати и председник Србије Томислав Николић.

Потпредседница ДСС-а је рекла и да та странка у потпуности подржава народни скуп у Новом Саду под називом "Стоп разбијању Србије", најављен за петак, који је, како је истакла, прилика да се створи један национални и грађански блок против даљег распада и растурања Србије.

Рашковић Ивић је истакла да је ДСС затражио да председник војвођанске владе Бојан Пајтић поднесе оставку због сепаратистичких изјава, као и да се распишу избори у Војводини "јер је једино одржавање избора спас да Војводина из Србије не изађе".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару