Читај ми!

Дачић у Москви

Премијер Србије Ивица Дачић предводи српску делегацију у дводневној посети Русији. Дачић ће се састати са руским премијером Дмитријем Медведевим, као и са председником Русије Владимиром Путином. Тема посете билатерална сарадња у трговинско-економској, енергетској, инвестиционој и хуманитарној области.

Председник Владе Србије Ивица Дачић састаје се у Москви са руским премијером Дмитријем Медведевим, а примиће га и председник Русије Владимир Путин.

Како је најављено из Владе Србије, Дачић ће разговарати и са министром одбране Сергејом Шојгуом. Другог дана посете, у четвртак, планиран је разговор са званичником ВТБ банке Василијем Николајевићем Титовим.

Током дводневне посете Дачића, који предводи петочлану делегацију Владе Србије, биће потписано више споразума, међу којима су споразум о руском државном кредиту Србији од 500 милиона долара, као и споразум о одобрењу кредита од 800 милиона долара за модернизацију железнице у Србији.

Предвиђено је, такође, потписивање споразума у узајамном признавању диплома, и о сарадњи у области одбране.

Српска страна ће, како је раније најављено, предложити укључивање аутомобила, шећера, дувана и сира на списак робе која не подлеже царини при извозу из Србије у Русију.

Поред Дачића у делегацији Србије су потпредседник Владе и министар рада, запошљавања и социјалне политике Јован Кркобабић, министар финансија и привреде Млађан Динкић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Горан Кнежевић и министар природних ресурса, рударства и просторног планирања Милан Бачевић.

Динкић је најавио да ће се током посете Москви разговарати и о бесцаринском промету аутомобила између две земље.

"Постоје шансе да се споразум о том питању направи. У Русији се гради једна фабрика Фијата, али са сасвим другачијим програмом. Они ће радити 'крајслерове' џипове. Очекујемо да разговарамо о могућем утврђивању квоте за бесцарински промет", рекао је Динкић.

Министарство природних ресурса, рударства и просторног планирања саопштило је да ће се министар Милан Бачевић срести са министром енергетике Русије Александром Новаком.

У саопштењу се наводи да ће делегација Владе Србије разговарати о кључним питањима билатералне сарадње у трговинско-економској, енергетско, инвестиционој, хуманитарној области.

Током недавне посете Москви, Бачевић је рекао да је Русија заинтересована за учешће у експлоатацији нафтних шкриљаца у Алексинцу, за енергетски комплекс Ковин, као и за продужење дозволе за истраживање нафтних и гасних ресурса, до 2020. године.

Премијер Ивица Дачић предводи делегацију Србије у дводневној посети Русији током које су првог дана предвиђени састанци с премијером Димитријем Медведевим, председником Владимиром Путином и министром одбране Сергејом Шојгуом.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару