Читај ми!

Двери: Окренути леђа Европској унији

Може се десити да под притисцима Западa Вучић и Дачић потпишу споразум који су одбили у понедељак, упозорава покрет Двери, позивајући Србију да окрене леђа ЕУ и окрене се Русији.

Под притисцима са Запада, може се десити да Александар Вучић и Ивица Дачић за неколико дана потпишу споразум који су одбили у понедељак, упозорава покрет Двери, који позива да Србија "окрене леђа Европској унији и крене новим геополитичким путем ка Русији".

У новијој српској политичкој историји, према оцени Двери, остаће забележен 8. април, као значајан датум када је држава Србија одбранила своје националне и државне интересе.

У саопштењу Двери истичу да "ово није само једно велико не ултиматуму из ЕУ, већ комплетном еврофанатизму у последњих 13 година".

Двери се залажу за повратак теме Косова и Метохије у Савет безбедности Уједињених нација.
Тај покрет позива да се Влада изложи притиску, како би "политика према Косову и Метохији била враћена у границе уставности Србије и међународног поретка УН".

За дводневни боравак Дачића у Руској Федерацији, Двери констатују да представља "готово незабележен дипломатски моменат у новијој историји", оцењујући да је то "јединствена прилика да Србија прекине своју зависност од ЕУ и договори са Русијом стратешко партнерство".

Покрет Двери у саопштењу позива Дачића да се "ослободи уцена из ЕУ и окрене Русији као јасној и отвореној геополитичкој алтернативи".

Уколико власти за неколико дана, под западним претњама, дефинитивно одустану од Косова и Метохије, то ће бити разлог да се поново покаже снага народа, најављују Двери.

Влада Србије ће због тога сигурно пасти, предвиђају Двери и напомињу да на "политичкој сцени Србије не може опстати онај ко изда Косово и Метохију".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару