Читај ми!

ЛДП: Снажна опомена за цело друштво

Системски рад целог друштва на отклањању последица проблема са којима се суочавају појединци и оштрија контрола набавке оружја неопходни су како би се спречиле трагедије каква је задесила село Велика Иванча, кажу у Либерално-демократској партији.

Либерално-демократска партија сматра да је неопходан системски рад целог друштва како би се спречили нови масовни злочини који су последица кумулираних проблема у друштву и код појединаца. 

"Прва мера би морала бити законско решење којим би се веома оштро санкционисало поседовање оружја и убојних средстава код физичких лица, и које би довело до драстичне промене и пооштравања процедура око набавке оружја", наводи се у саопштењу ЛДП-а.

ЛДП истиче и да је "неопходан озбиљан, промишљен рад да се предупреде догађаји као што је масовни злочин у Великој Иванчи, који је уједно и снажна опомена".

"Тај рад подразумева потпуно отворено суочавање са проблемима које наше друштво има и организовање модерних институција које могу превентивно да делују", кажу у ЛДП-у.

Та странка сматра и да око наведеног није тешко постићи консензус у друштву и да је "крајње време за акцију, јер ће последице бити још драстичније, а то никоме не може бити у интересу".

"Тежиште политике мора бити на појединцу и његовим проблемима, уз осигуран систем мера у сфери јавног здравства, правосудног система, социјалних служби и служби безбедности", указује ЛДП.

Та странка наводи да годинама већ апелује и инсистира "да у нашем друштву и држави системски радимо како бисмо поправљали стање и смањивали очај у ком се налази све већи број људи".

ЛДП указује да се осећају све више кумулирани проблеми, који се не решавају, проистекли из ратова деведесетих, беде, сиромаштва и недостатка перспективе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару