Кацин: Споразум што пре, време брзо истиче

Споразум између Београда и Приштине не мора бити потписан у уторак, поручио известилац Европског парламента за Србију Јелко Кацин истакавши да је од пресудне важности да се договор постигне у најкраћем могућем року јер, "време брзо истиче".

Известилац Европског парламента за Србију Јелко Кацин оценио је да споразум између Београда и Приштине не мора бити потписан у уторак и да тај дан заиста није "дан Д", али да је од пресудне важности да се договор постигне у најкраћем могућем року јер, како је рекао, "време брзо истиче".

"Од пресудне је важности да се договор постигне у најкраћем могућем року како би Савет министара спољних послова могао да уважи напредак и препоручи отварање преговора о чланству у ЕУ са Србијом. Такође, Европски парламент усваја резолуцију о напретку Србије у европским интеграцијама у наредним данима. Време брзо истиче", навео је Кацин у писаној изјави.

Кацин је рекао да је уверен да је у досадашњем току дијалога превише постигнуто да би се на корак од циља одустало.

"Лидери Србије и Косова треба да учине последњи напор да дођу до договора како би осигурали европску будућност својим грађанима. Оно што буде постигнуто ове недеље је од пресудне важности за одржање позитивног тренда који је постигнут у протеклих неколико месеци кроз дијалог и унутрашње реформе", поручио је Кацин.

Према његовим речима, српски и косовски лидери треба да уваже политичку реалност и да искористе шансе које се отварају на путу ка ЕУ.

"Сва отворена питања у процесу нормализације односа Србије и Косова се морају решити и решиће се дијалогом. Сматрам да је главно питања када, а не да ли ће до договора о северу Косова доћи. У том смислу, с правом је истакнуто да уторак 9. априла није 'Дан Д' када споразум мора бити потписан", закључио је Кацин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару