Читај ми!

ДС: Обезбедили смо гаранције за отплату кредита

Демократска странка саопштила да је обезбедила гаранције за отплату преосталог дела кредита који је подигла да би измирила обавезе из предизборне кампање.

Демократска странка обезбедила је гаранције за отплату преосталог дела кредита у износу од 360 милиона динара који је подигла да би измирила обавезе из предизборне кампање, саопштила је та странка.

Како се наводи у саопштењу ДС-а, следеће недеље та странка ће уплатити још једну рату од 11 милиона динара, "а план је да за 22 месеца отплати цео дуг".

ДС наводи да је до момента блокаде рачуна редовно измиривала своје обавезе према Развојној банци Војводине у износу од 11 милиона динара месечно и тиме, како се истиче, отплатила све припадајуће камате у износу од 40 милиона динара и део главнице дуга у износу од 13 милиона динара.

"Сервисирање кредита и обавеза које је странка имала према Банци никада нису доведени у питање, с обзиром на то да странка има редовне месечне приходе од 24 милиона динара, а да рата за кредит износи 11 милиона динара месечно", наводи се у саопштењу.

ДС је, како се додаје, од тренутка блокаде рачуна нудила неколико модела обезбеђења за реструктуирање кредита, али су ти модели, наглашава се у саопштењу, због политичких и других притисака одбијани.

"Након блокаде рачуна, кроз прилоге чланова и буџетска средства преостали део дуга умањен је за готово трећину, односно за 100 милиона динара, док је за остатак странка обезбедила јемства у новцу и јемства у некретнинама у пропорцијама које је захтевала Развојна банка Војводине", каже се у саопштењу.

Током последње три недеље, упркос притисцима, чланови ДС су показали велику приврженост странци и свест о томе да је неопходно да ДС функционише без таквих оптерећења.

У складу са својим могућностима, чланови ДС-а су помогли да се финансијски проблем превазиђе, уплативши укупно 80 милиона динара на рачун странке, саопштила је ДС.

Како је најављено, акција помоћи ДС биће настављена и наредних месеци како би кредит што пре био исплаћен.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару