Читај ми!

Покрет радника и сељака у УРС-у

Једна од најутицајнијих политичких организација у ариљском крају Покрет радника и сељака за западну Србију, приступио УРС-у. Тиме још једном потврђено да грађани у том покрету препознају моралну и животну политику, оценио Марко Селаковић из УРС-а. Председник Покрета Драгиша Терзић очекује да ће са УРС-ом превазићи економске проблеме и допринети расту у западној Србији.

Покрет радника и сељака за западну Србију, једна од најутицајнијих политичких организација у ариљском крају, приступио је Уједињеним регионима Србије. Портпарол УРС-а Марко Селаковић рекао је да је тиме још једном потврђено да грађани у том покрету препознају моралну и животну политику.

Према његовом уверењу, захваљујући таквој политици и аутентичним и аутохтоним локалним лидерима на својој листи, УРС ће остварити "јак двоцифрени резултат" на изборима који ће ове године бити одржани у Косјерићу, Ковину и неким београдским општинама, а у Зајечару ће однети убедљиву победу.

"Без јаке и стабилне државе нема ни одрживог развоја нити опоравка региона и зато смо опредељени да стварамо стабилну Србију у којој ће свако знати шта да очекује и каква му је перспектива", рекао је Селаковић на конференцији за новинаре.

Председник Покрета радника и сељака за западну Србију председник СО Ариље и председник Уније малинара Србије Драгиша Терзић, обраћајући се новинарима, рекао је да очекује да ће заједно са УРС-ом превазићи економске проблеме у западној Србији, допринети развоју пољопривреде и остварити циљ равномерног регионалног развоја.

Оптужбе на рачун ДС-а

Селаковић се осврнуо и на низ критика које су протеклих дана на рачун УРС-а долазиле из Демократске странке, оцинивши политику коју демократе нуде грађанима као политички маркетинг и "пејзаж у магли".

Портпарол УРС-а је назвао двојицу промотера новог економског програма ДС-а Драгана Ђиласа и Божидара Ђелића "двојцем без кормилара", и истакао да је та странка пет година у рукама држала све полуге моћи, а да се данас понаша као да никада није била у власти.

Селаковић је, такође, оптужио ДС за неискрено залагање за децентрализацију и промену изборног система, јер, како је рекао, својевремено није ни помишљао да подржи истоветне иницијативе УРС-а.

"Не можете у глави да будете централисти, а на уснама да вам буде децентрализација", поручио је Селаковић и објаснио да је централизам у Београду јачи него икад, као и да рубне општине желе да се одвоје од Београда, јер за све морају да питају централну власт у граду и градоначелника Ђиласа.

У "новопробуђеној опредељености" ДС-а за децентрализацију, Селаковић види само наставак политике присвајања туђих достигнућа, чији је, према његовим речима, пример у Београду хваљење опоравком ПКБ-а, за који су заправо заслужни Млађан Динкић и Мирослав Чучковић, а била је очита и на примеру присвајања заслуга за довођење "Фијата" у Крагујевац.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару