Читај ми!

Бајатовић: Не подносим оставку

Не пада ми на памет да се предам без борбе, јер не желим да испадне да сам некакав криминалац, рекао директор "Србијагаса" Душан Бајатовић. У извештају ДРИ о пословању "Србијагаса" не постоје никакве квалификације злоупотребе нити криминала, истиче Бајатовић.

Директор "Србијагаса" Душан Бајатовић рекао је да у извештају државног ревизора о пословању те компаније не постоје никакве квалификације злоупотребе нити криминала, као и да му не пада на памет да се преда и да поднесе оставку без борбе.

"Не пада ми на памет да се предам без борбе, јер биће да је веома тешко да се на основу некаквих, није битно чијих оптужби, тек тако испадне да сам некакав криминалац. То нећу да дозволим", рекао је Бајатовић новинарима у парламенту.

Бајатовић је навео да је он као сваки чиновник и да у сваком моменту Влада може да га замени.

Према његовим речима, "Србијагас" ће отклонити све неправилности, а у извештају ДРИ не постоје никакве квалификације злоупотребе, јер су сва средства потрошена наменски и не постоји никакав криминал.

"То је суштина, а прекршаја да ли је било, по оцени ревизора по процедури или нешто слично – да, било је", навео је Бајатовић.

Према његовим речима, већ шест-седам месеци уназад траје једна врста медијске припреме да ће се, када је реч о "Србијагасу" и њему као директору, наћи некакве криминалне радње.

Бајатовић је навео да је тачно да се за 22,5 милијарди динара нису обављале јавне набавке, али да је углавном реч о банкарским кредитима.

Алтернативе том поступку, како је додао, биле су да се не плати гас и да се остане без снабдевања гасом.

"Што се тиче свега осталог, нетачно је да су то биле набавке без процедуре. Где је проблем? Ми смо углавном ту поступали по налогу Владе Србије и спровођена је процедура углавном скраћена или рестриктивна", навео је Бајатовић.

Министарка енергетике Зорана Михајловић рекла је јуче да очекује да ће тужилаштво проверити пословање предузећа "Србијагас" и да је веома изненађена резултатима ревизије.

 

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару