Читај ми!

Коштуница: ЕУ нуди независно Косово

Свако решење које нуди ЕУ односи се на независно Косово, без обзира да ли је реч о више или мање надлежности за заједницу српских општина у независном Косову, рекао је председник ДСС-а Војислав Коштуница.

Председник Демократске странке Србије (ДСС) Војислав Коштуница изјавио је да се свако решење које нуди ЕУ односи на независно Косово, без обзира да ли је реч о више или мање надлежности за заједницу српских општина у независном Косову.

"Недостојно је и неприхватљиво говорити о Ахтисаријевом плану као успеху Србије. Западне силе које стоје иза пројекта независности Косова очигледно мисле да је Србија толико ниско пала да су јој понудиле мање и од Ахтисаријевог плана", навео је Коштуница у писаној изјави достављеној агенцији Бета.

Коштуница је поновио да је политика власти да је ЕУ добро решење "погрешна и кобна за Србију".

"Сада се још уздамо да ће папир ЕУ бити толико неприхватљив да ће садашња власт морати да га одбаци", навео је председник ДСС-а.

Коштуница је истакао да ЕУ не може бити добро решење када она непосредно ради на разбијању Србије и отимању Косова.

"Не може бити нормално и потпуно је неприхватљиво да Србија треба да буде део ЕУ док нам истовремено ЕУ отима Косово. Овакав пример се не памти у историји", навео је Коштуница.

Председник ДСС-а поновио је да једино што може одговарати стварним националним и државним интересима Србије јесте да пропадну бриселски преговори и да се "коначно Србија отрезни од илузија" о ЕУ и окрене се себи и своме развоју.

Пошто пропадне дијалог, треба ићи на изборе

Портпарол ДСС-а и посланик Петар Петковић каже да та странка очекује да преговори Београда и Приштине пропадну и сматра да после тога треба расписати ванредне парламентарне изборе, како би нова влада и нови парламент успоставили нову политику очувања државних и националних интереса.

"У државном и националном интересу Србије је да преговори Београда и Приштине у Бриселу пропадну. Брисел је тај који води те преговоре и за Брисел и за ЕУ једина тема и једино решење тих преговора је независно Косово", рекао је Петковић.

Он је додао да када ти преговори пропадну и када Србије не буде добила датум за почетак преговора о уласку у ЕУ, треба расписати ванредне парламентарне изборе, после којих нова влада и парламент треба да прекину погубне европске интеграције и успоставе нову државотворну политику очувања државних и националних интереса.

ДСС је, према његовим речима, спремна за изборе.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару