Читај ми!

Калановић: Реконструкција реалнија од избора

За Србију би било корисно да се реконструише Влада и то је у овом тенутку много реалнија опција од ванредних парламентарних избора, изјавила министарка за регионални развој и локалну самоуправу Верица Калановић. Сви министри Уједињених региона Србије радили добро, каже Калановић.

Министарка за регионални развој и локалну самоуправу Верица Калановић сматра да би за Србију било корисно да се реконструише Влада и да је то у овом тенутку много реалнија опција од ванредних парламентарних избора.

Она је рекла да превремене изборе очекује само у Војводини и Београду. Калановић, која је и потрпедседница УРС, оценила је у интервјуу Новостима да мора да се уради озбиљна анализа свачијег рада.

"Евидентно је да у појединим ресорима има много залагања и резултата, а у неким знатно мање. Ово није време за статирање и опуштање. Ово време тражи "политичке вукове" који су спремни да повуку Србију свом силином набоље", рекла је Калановић и додала да су сви министри УРС радили добро.

Према њеним речима, Динкић је спречио "грчки" и "кипарски" сценарио и банкрот државе, Грубјешићева је урадила много у испуњењу обавеза према европској агенди.

"У мом ресору смо покренули изградњу регионалних ауто-путева, определили смо 4,5 милијарди динара у сектор малих и средњих предузећа, стратешки смо осмислили политику регионалног развоја. Али, не бежимо од суда јавности и разговора са коалиционим партнерима", нагласила је Калановић.

Калановић је рекла да је седница Владе, на којој је потпредседник Вучић информисао о преговорима била мучна.

"У дијалогу са Приштином немамо на столу ништа што бисмо могли да прихватимо. С друге стране, очекивања од ове Владе су да грађани живе боље, а за то је предуслов и да наставимо пут ка ЕУ. Постигли смо јединство да Србија не сме да изда националне интересе и да морамо да се изборимо за што већу корист за грађане", рекла је Калановић.

Она је рекла да постоји жеља за договор са Приштином, али да он мора да буде у корист Срба који живе на Косова и Метохије.

"Циљ нам је наставак пута ка ЕУ, али не смемо на том путу да будемо понижени. Спремни смо да идемо на осму рунду разговора са Косовом и бићемо спремни и за десету рунду ако буде требало", истакла је Калановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару