Читај ми!

МУП Србије за регионалну сарадњу

Српски МУП спреман за регионалну сарадњу у областима од интереса за безбедност грађана и заштиту живота и имовине, као и у свим другим областима, рекао државни секратар тог министарства Владимир Божовић, обраћајући се учесницима регионалне конференције о смањењу ризика од катастрофа у Сарајеву.

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Владимир Божовић истакао је у Сарајеву, у обраћању учесницима Прве конференције Платформе за смањење ризика од катастрофа Босне и Херцеговине, да је то министарство спремно за регионалну сарадњу у овој и свим другим областима од интереса за безбедност грађана и заштиту њихових живота и имовине.

Током службене посете БиХ, Божовић је разговарао и са помоћницом и специјалном представницом генералног секретара УН Бан Кимуна за питања смањења ризика од катастрофа Маргарет Волстром, која је уважила напоре Србије у области смањења ризика од катастрофа и ефикасног управљања кризама.

Конференција у Сарајеву окупила је представнике структура заштите и спашавања у БИХ, државних и ентитетских институција, научне и академске заједнице, приватних компанија и предузећа, невладиних организација, локалних заједница, међународних и регионалних организација као и бројне припаднике медија.

Учешће Божовића на том скупу резултат је веома добре сарадње Сектора за ванредне ситуације МУП-а са релевантним службама у Босни и Херцеговини, а на основу потписаног Споразума између Владе Србије и Савета министара БИХ о сарадњи у заштити од природних и других катастрофа децембра 2010. године.

Божовић је информисао учеснике конференције о Националној платформи Србије и успесима на том пољу.

Током боравка у Сарајеву, Божовић се званично састао и са министром сигурности БИХ Фахрудином Радончићем.

Божовић је истакао да је задовољан нивоом постигнуте билатералне полицијске сарадње двеју држава. Саговорници су се сагласили да је потребно унапредити сарадњу, нарочито у борби против организованог криминала, корупције и високотехнолошког криминала, наводи се у саопштењу.

Божовић се састао и са директором Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) Гораном Зупцем с којим је разговарао о сарадњи СИПЕ и српске полиције.

Истакнут је значај сарадње свих тела и органа за спровођење закона, а нарочито регионалне сарадње која је од приоритетног значаја за МУП Србије.

Службена посета Сарајеву, Божовић је завршио обиласком Амбасаде Републике Србије, где је са запосленима разговарао о проблемима из надлежности Министарства унутрашњих послова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару