Читај ми!

Николић o црвеним линијама и изборима

Црвене линије за преговоре с Приштином подразумевају да Србија никад не призна независност Косова, да у дугом периоду не дозволи да се на територији српске заједнице појави оружана сила и да надлежности које припадају локалној самоуправи припадну српској заједници на Косову, каже председник Николић. Ако се не постигне договор до 2. априла нови рок је годину дана, наводи председник.

Председник Србије Томислав Николић изјавио је да је Србија определила црвене линије а да је прва да никада неће признати Косово и Метохију. Друга је, како је навео, да се не дозволи да се у дугом временском периду на територији српске заједнице појави било каква оружана сила.

"Затим, да заиста надлежности које припадају по законима локалној самоуправи припадну српској заједници како не би могла администрација из Приштине да обустави извршење тих аката", рекао је Николић за телевизију Б92.

Николић је навео да ће до четвртка, када ће представници владе одговорати пред посланицима у Скупштини Србије, припремити конкретизован план надлажности Заједнице српских општина у свим обласитма.

"Бићемо спремни да свако питање конкретизујемо и сваку област дефинишемо тако да не само Кетрин Ештон и албанској страни, већ и грађанима Србије буде јасно шта Београд тражи", поручио је Николић.

Председник је рекао да ако се у дијалогу са Приштином не постигне договор до 2. априла, нови рок је годину дана.

Није крај света ако се договор не постигне, али Влада би била на великим искушењима, рекао је Николић.

"Ако се до другог априла не постигне споразум, годину дана је нови рок у коме бисмо о томе могли да разговарамо", рекао је Николић и додао да то Албанци користе да додатно изврше прититсак али "што се не може, не може се".

Председник је рекао да је очигледна жеља Србије да да се дође до решења и да то није као раније да постоји једна прича за Запад, а једна за Србију.

Николић је такође истакао да је државни врх изложен великим притисцима, али и поручио да у њему нема пукотина.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару