Читај ми!

Министри мисле да раде добро

Већина министара не страхује од најављених резова у Немањиној 11. Уочи најављене реконструкције Владе, нико од министара не види разлог да буде смењен.

У медијима се данима лицитира о томе да ли ће и ко бити замењен у кабинету премијера Ивице Дачића ако буде реконструкције Владе. Први потпредседник Владе Александар Вучић потврдио је само да неће бити промене премијера, а министри нису забринути.

У медијској комбинаторици као кандидат за смену често је помињан министар природних ресурса рударства и просторног планирања Милан Бачевић.

"Са мном о реконструкцији Владе нису разговарали ни премијер нити било ко из странке. Питање о реконструкцији Владе није питање на које би ја требало да одговарам и то је посао којим би требало да се бави неко други чије је то задужење, као што су председник Владе и неколико потпредседника, каже Бачевић.

Себе, како каже, не препознаје ни у чему што би било неуспешно или компромитујуће за рад ове Владе.

Други од најчешће помињаних министара за смену, министар културе Братислав Петковић на питање о реконструкцији одговара извештајем о раду на који је, каже, поносан.

"Отворили смо Музеј Вука и Доситеја, ево сад 12. позивам вас да дођете на отварање Историјског музеја Србије који ове године слави 50 година, а до сада није имао свој простор. Максимално се трудимо и радимо пуном паром", истиче министар Петковић.

Странка премијера Ивице Дачића нема ништа против примене било ког модела реконструкције Владе.

"Уколико би тај модел допринео још већој ефикасноности Владе премијера Дачића на реализацији виталних циљева - корупције, Косова, социјално, економских тема", каже функционер СПС-а Бранко Ружић.

Од оцене рада неке министре више брине ефекат реконструкције.

Министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић каже да има искуства из прошле Владе, када се више од годину дана о томе разговарало.

"Говорило се о томе у медијима и на крају је цео процес искомпромитован и није довело до онога до чега је требало", каже Љајић.

Напредњаци су најавили да ће о раду својих министара и евентуалној реконструкцији Владе разговарати на Главном одбору странке, после 2. априла.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару