Читај ми!

ЛДП: Ерозија Ђиласове политике

Драган Ђилас се додворава СНС-у и користи фразе које немају никакве везе са потребама грађана Србије, поручила је Либерално демократска партија. ЛДП наводи и да је ДС устројен по Ђиласовом моделу, препрека за стварање блока према власти.

Либерално демократска партија оптужила је председника ДС-а Драгана Ђиласа да се додворава Српској напредној странци и користи фразе које немају никакве везе са потребама грађана Србије.

"Ерозија Ђиласове политике и организације се не може зауставити бесмисленим трансферима и конференцијама за медије на којима нема ни речи о политици. Политички методи које је изабрао своде се на идеологију трговачког путника, који не разуме потребе реформског дела политичке сцене", оцењује се у саопштењу.

Уместо тога се, како се наводи, Ђилас свети ЛДП-у.

Либерално демократска партија наводи да је Ђиласу "месецима пружила прилику да покаже да је у стању да раздвоји суштину од јефтиног маркетинга, идеју демократске и реформске Србије од потребе да се обрачунава са сваким ко није по мери његове популистичке, назадне и себичне политике".

"Били смо фер и нисмо желели да инсистирамо на свим промашајима и грешкама које прави", поручује ЛДП и истиче да ће ускратити подршку Ђиласу  "зато што је штета коју прави Србији блокадом прављења алтернативе овој власти намерна и превелика".

У саопштењу се наводи да је Демократска странка устројена по Ђиласовом моделу постала препрека сваком покушају ЛДП-а да рационално разговора и да се направи јасно профилисани политички блок који ће бити алтернатива постојећем режиму у Србији.

"Са Ђиласом није могуће правити такву алтернативу и ЛДП се више неће бавити таквим илузорним покушајима. За нас политика није пијаца и оштро ћемо се супротставити политици човека који нема никакве везе са суштином и изворном политиком странке на чије је чело стицајем околности дошао", поручују из ЛДП.

У саопштењу ЛДП се наводи и да је политика коју води Ђилас "пропала са рушењем Берлинског зида и Гвоздене завесе. Начин размишљања Ђиласове Демократске странке најсличнији је политичким визијама Биџе, Раке или Гангуле и сигурни смо да то није оно што су желели чланови и бирачи демократа".

ЛДП наводи и да ће се члановима и бирачима ДС-а обратити, јер су како кажу, сигурни да је за њих прихватљивије и да они разумеју оно што Ђиласу није јасно.

"Будућност Србије је слободно тржиште, а не вулгаризована командна економија и комбинати, да се демократска и грађанска Србија мора супротставити овој власти, уместо Ђиласових покушаја да се додвори напредњацима, да се политика не сме сводити на фразе које немају никакве везе са потребама Србије и дубинским реформама у њој", закључује ЛДП.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару