Читај ми!

Ђилас: Тренд нових људи у ДС-у

Наставља се тренд уласка нових људи у ДС, рекао лидер странке Драган Ђилас и представио Миливоја Вребалова, који је био функционер ЛДП-а, као новог члана странке. Рачун ДС-а биће одблокиран за најкасније седам дана, рекао Ђилас.

Председник Демкратске странке Драган Ђилас изјавио је да се наставља тренд уласка нових људи у Демократску странку и као потврду тога представио Миливоја Вребалова као новог члана странке, који је био функционер ЛДП.

Ђилас је, на конференцији за новинаре у Београду, рекао да је за последњих четири месеца ДС добила више чланова него што је изгубила и као примере навео приступање више хиљада чланова Покрета за промене из Крушевца, око 300 нових чланова из Младеновца, а као последњи пример и долазак потпредседника Скупштине Војводине Вребалова у странку коју води.

Према Ђиласовим речима, то је процес који га чини срећним и поред хајке која се води против чланова ДС.

На питање да ли је разговарао са председником ЛДП Чедомиром Јовановићем о преласку Вребалова у редове деморката и да ли ће то пореметити односе са том странком, Ђилас је одговорио одречно на оба питања.

Вребалов је новинарима рекао да у ДС не улази због функције, већ да би искористио инфраструктуру странке за побољшање животних услова Војвођана.

"Иако је ДС у кризи она има добру инфраструктуру, капацитете и може да окупи демократски потенцијал. Не очекујем бенефите", рекао је Вребалов.

Ђилас је, такође, новинарима представио и Бранислава Катанчевића који се пре седам дана вратио у ДС пошто је пре пет година из ње био искључен.

Он је поновио да се против чланова ДС води хајка, што се види на примеру Катанчевића који је, како тврди лидер демократа, противзаконито смењен са места директора Рибарске бање.

"ДС ће се обратити министарки здравља и тражити да се то решење поништи", рекао је Ђилас.

Катанчевић је изнео шта је као директор Рибарске бање постигао, навео бројна признања која је добио, као и да је са функције смењен на конференцији за новинаре владајуће општинске већине.

Као разлоге за повратак у ДС он је навео најпре план за излазак из кризе, који је та странка недавно представила, а за који је рекао да је искрен и остварив, док је као други разлог навео људе.

"Од Крушевца желим да направим оно што је (Горан) Јешић од Инђије, (Бојан) Пајтић од Војводине или Ђилас од Београда", рекао је Катанчевић.

Деблокада рачуна за седам дана

Ђилас је рекао је да очекује да ће у наредних седам дана бити решен проблем блокаде страначког рачуна, кроз личне гаранције и донације чланова странке и у складу са законом.

"Од једног финансијско-банкарсог питања направила се политичка прича на коју ћемо покушати да ставимо тачку у наредних седам дана", рекао је Ђилас.

Он је навео да је ДС узела крадити од Развојне банке Војводине уз камату од 18,6 одсто и да ти услови нису повољни за ДС, али су били реални.

Ђилас је навео да је до сада ДС исплатила више од 50 милиона динара камата и дуга и да је основ по коме је ДС добила тај кредит то што има сталне приходе из буџета. Укупан износ кредита који је подигла Демократска странка је 360 милиона динара.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару