Читај ми!

Ђилас: ДС зна како да извуче Србију из кризе

Демократска странка ће проћи боље него што многи очекују на изборима који ће свакако бити ове године, оценио лидер ДС-а и поручио да та странка зна како Србију да извуче из кризе. Ђилас подржао Младеновчане у напорима да не дозволе изградњу центра за азиланте у својој општини.

Председник Демократске странке Драган Ђилас поручио је да ће на изборима, који ће, како је рекао, свакако бити ове године, та странка проћи боље него што многи очекују.

Ђилас је на трибини у Младеновцу рекао да ће ДС бити део само оне владе која је спремна да спроведе у дело оно што је план демократа, уколико је спремна да саслуша грађане и да се бори.

Лидер демократа поручио је да та странка зна како да извуче Србију из кризе и као пример навео ПКБ који је, како је истакао, пре две године вредео један евро, а данас 400 милиона евра.

"Данас је Србија на том нивоу - вреди један евро, а треба за две године да направимо да вреди 400 милиона. Имамо енергију, поверење грађана - са њима ћемо то да направимо, знамо како. Ко нам стане на пут прегазићемо га, ту нема приче, то је будућност Србије", навео је Ђилас.

Ђилас је оценио да је Србија много пута у историји имала погрешне људе на неким местима и то у најважнијим тренуцима, за шта је платила цену. Лидер ДС-а сматра да је време да у овој судбоносној ситуацији за будућност народа и његово преживљавање дођу на право место људи који знају шта и како треба радити.

"На најважнијем месту у држави, 25 година није био нико ко се бавио економијом. Наша идеја је да Србија за 10 година постане економски лидер на Балкану. Имамо једноставан план - да друштво штеди на глупостима на које се данас троши јер грађани немају на чему да штеде", рекао је Ђилас.

Критикујући то што економисти нису водили земљу, Ђилас је рекао да је Слободан Милошевић пропустио шансу, Зоран Ђинђић је убијен када је стекао знање из економије, Војислав Коштуница никада није био за то заинтересован, а Борис Тадић није био на то фокусиран.

Ђилас је критиковао актуелну власт, оценивши да се она понаша тако да смењује све који долазе из ДС-а, без обзира на њихове квалитете.

"Посебни капацитети за азиланте"

Лидер ДС-а подржао је Младеновчане у напорима да не дозволе изградњу центра за азиланте у својој општини, истичући да држава за азиланте треба да изгради посебне капацитете.

Ђилас је истакао да азилантима мора да се нађе место, али да држава мора да изгради посебне капацитете за њих, што, како је рекао, свакако не треба да буде у Младеновцу због тешке економске ситуације, ниског животног стандарда и великог броја избеглих.

"Нема логике да се на територији Београда праве центри за азил, за то имате моју пуну подршку. Ово је општина у којој нема индустрије и већ има довољно својих проблема. Изгледа да неко хоће да казни Младеновац пошто је општинска власт у рукама демократа", оценио је Ђилас.

Градоначелник Београда је нагласио да грађани имају велику енергију са којом могу много да ураде и подестио да су "шетали и раније".

На трибини је речено да 17,26 хектара обрадиве земље могу да се искористе на бољи начин, него за изградњу азила.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару