ДСС: Никад у НАТО

Годишњицу бомбардовања Демократска странка Србије обележила потписивањем петиције "Никад у НАТО". Шеф посланичког клуба ДСС-а Слободан Самарџић каже да Влада треба да одбије "ултиматум" Брисела који не одустаје од намере да Србији одузме Косово.

Шеф посланичког клуба Демократске странке Србије у Скупштини Слободан Самарџић поручио је данас, на скупу "Никад у НАТО" у организацији те странке, да Влада Србије треба да одбије "ултиматум" Брисела који не одустаје од намере да Србији одузме Косово.

Самарџић је на скупу у центру Београда казао да је бомбардовање 1999. године нанело велику материјалну и моралну штету СР Југославији и Србији и истакао да су главне поруке "никад у НАТО, никад заборавити".

Он је додао да је "најгоре што се тај процес наставља из године у годину у виду одузимања Косова".

"Наша држава је после те трагедије дала шансу ЕУ, како бисмо дошли до неког помирења и кренули напред. Почетком 2000-их комплетна држава, па и већина становништва била је спремна да крене корацима ка ЕУ, али брзо се видело да су се они вратили на место злочина", навео је Самарџић.

Већ после неколико година било је јасно да је њихова првобитна замисао - да се Косово одузме остала и данас.

"Данас смо готово пред завршетком једног трагичног процеса за ову земљу, али верујемо да се тај чин и наум неће никада спровести у дело. На влади је огромна одговорност да одбије бриселски ултиматум и то је основни циљ да би се на прави начин поклонили жртвама, које не можемо сажаљевати ако дамо Косово", навео је Самарџић.

Он је поручио да грађани морају бити јединствени у осуди и онога што се десило 1999. године и онога што се данас дешава као наставак те политике.

Самарџић је такође упозорио актуелну власт да не потписује споразуме по којима никада више нећемо моћи да се вратимо на Косово, јер једино тако имамо неке шансе да очувамо Косово и државу у целини.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару