Читај ми!

СНС и ДСС спремни за промене у Београду

Напредњаци спремни за изборе у Београду, али чекају да се потенцијални коалициони партнери изјасне да ли желе да остану у актуелној власти, поручио шеф одборничке групе СНС-а Александар Јовичић. ДСС спреман за промене и чека иницијативу СНС-а, каже шеф одборничке групе ДСС-а Андреја Младеновић. Председник скупштине Александар Антић поручује да СПС није спреман за блокаду градског парламента.

Српска напредна странка спремна за изборе у Београду, али је на потенцијалним коалиционим партнерима да се изјасне да ли желе да остану у актуелној власти или не, изјавио је шеф одборничке групе СНС-а Александар Јовичић. ДСС спреман за промене, али чека иницијативу СНС-а каже шеф одборничке групе ДСС-а Андреја Младеновић.

"Разговора о промени власти није било, није на нама у овом тренутку да дајемо иницијативу. Пре свега, неко ко би био потенцијални кандидат за коалициног партнера треба да се изјасни да ли жели или не да остане у власти", рекао је Јовичић новинарима у паузи седнице Скупштине Београда.

"Ако сматрају да коректно наступају као коалиција, како ми можемо по сваку цену да тражимо да до прегруписавања дође", рекао је Јовичић.

Шеф одборничке групе је истакао да се СНС не плаши избора и да, као што неко поставља питање легитимитета власти на републичком нивоу може да се постави и питање легитимитета власти у Београду.

Јовичић је подсетио да је председник Скупштине града Александар Антић рекао да коалиција коректно ради свој посао због чега није на СНС-у да у овом тренутку даје иницијативу за смену власти.

"Они који су у коалицији требало би да се изјасне да ли градска власт заиста испуњава своје обавезе и да ли ради одговорно и уколико то сматрају, ми ћемо наставити са конструктивним критикама и предлозима како би градјанима показали да може боље и одговорније", рекао је Јовичић.

Јовичић је истакао и да СНС има план и одговорне људе који могу да воде Београд на одговоран начин и спрече суноврат јавних предузећа чија су задужења, како тврди, око 450 милиона евра.

Шеф одборничке групе ДСС-а у Андреја Младеновић је сагласан да су политичке промене у Београду неопходне.

ДСС је, како је додао, спреман за разговоре о промени власти и ако дође до иницијативе од стране СНС-а, ДСС ће ући у те разговоре.

"Иницијатива треба да крене од највеће опозиционе странке - СНС-а. ДСС је у више наврата износила став да је спремна за те промене у граду и један другачији концепт вођења политике", рекао је Младеновић.

ДСС је, како је додао, спреман за разговоре о промени власти и ако дође до иницијативе од стране СНС-а, ДСС ће ући у те разговоре.

Младеновић је рекао да се нада да ће бити заустављено пропадање града и лоше функционисање града које траје.

"И данашња седница је у последњем тренутку заказана, са техничким дневним редом, више да се одржи", рекао је Младеновић и додао да постоји и низ проблема у функционисању јавних предузећа.

"Политичке промене у Београду су неопходне, да ли ће до њих доћи то не зависи од ДСС-а, јер ми са 9 одборника не можемо да покренемо такву иницијативу", закључио је Младеновић.

СПС није спреман за блокаду градског парламента

Председник скупштине града Београда и функционер СПС-а Александар Антић изјавио је да та странка није спремна за блокаду градског парламента.

Антић је новинарима у градском парламенту рекао да су све странке без обзира да ли су на власти или у опозицији врло одговорне према грађанима и да нико нема намеру или амбицију да блокира Београд ради политичке игре.

"Никакав захтев нисам имао ни од које странке, нити од СНС, да се данашња седница парламента не закаже. Реч је о атмосфери која је створена, али која није производ политичког договора, нити било каквих потреба да се урушава град", рекао је Антић.

Упитан када ће бити заказана следећа седница градског парламента, Антић је рекао да ће то уследити у року од седам дана пошто са ресорним министарством буде усаглашен генерални урбанистички план.

Председник Извршног одбора Социјалистичке партије Србије (СПС) Бранко Ружић рекао за агенцију Бета да су социјалисти спремни да разговарају о промени власти у Београду, али да за то мора да постоји иницијатива Српске напредне странке.

Ружић је за рекао да је евентуална прекомпозиција власти у главном граду, где власт имају демократе и социјалисти, боље решење од нових избора.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи