Читај ми!

Недељковић: Задовољан сам исходом састанка у Бриселу

Задовољан сам што је преговарачки тим Београда на састанку у Бриселу подвукао црвену линију и није прихватио даља условљавања и уцене САД и ЕУ, рекао начелник Косовскомитровачког округа Раденко Недељковић.

Начелник Косовскомитровачког округа Раденко Недељковић рекао је да је задовољан што преговарачки тим Београда на састанку у Бриселу није прихватио уцене Сједињених Америчких Држава и Евроске Уније.

"Задовољан сам што је наш преговарачки тим ставио тачку, подвукао црвену линију и није прихватио даља условљавања и уцене које су долазиле из САД и ЕУ", рекао је Недељковић за Телевизију Мост из Звечана.

Окружни начелник је навео да је "стекао утисак да је Београд јуче дефинитивно одбио да потпише Споразум о добросуседским односима две суверене државе".

"Стекао сам утисак да се мање говорило о заједници српских општина и њиховим овлашћењима", рекао је Недељковић, додајући да је "јасно да је, после посете немачких посланика Србији, послата јасна порука да од датума нема ништа и да се од Србије тражи да призна Косово као суверену државу".

Према речима Недељковића, Срби са Косова не учествују у дијалогу у Бриселу, јер су, како сматра, измењени делови Резолуције и Платформе коју је утврдила Скупштина Србије.

Недељковић је поновио да ће, уколико се настави кршење уставног поретка на Косову и буду угрожена права Срба и других неалбанаца, бити "искоришћено уставно и законско право" да се формира "покрајинска скупштина" и "пренесе суверенитет на народ са свим законодавним и извршним овлашћењима".

Учесници јучерашњег састанка у Бриселу српски и косовски премијери и представница ЕУ, оценили су да има напретка у дијалогу, али нису изнели конкретан договор.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи