Читај ми!

Коштуница и Ђукановић, ко мирно спава?

Председник ДСС-а Војислав Коштуница одбацио оптужбе Мила Ђукановића да стоји иза убиства црногорског новинара Душка Јовановића. Коштуница је упитао Ђукановића да ли су њему руке чисте, а савест мирна. Црногорски премијер одговара: Руке су ми врло чисте и врло мирно спавам.

Оптужбе црногорског премијера Мила Ђукановића да председник ДСС-а Војислав Коштуница стоји иза убиства црногорског новинара Душка Јовановића, лидер ДСС-а одбацио је са "гнушањем и презиром". До сада је, каже, непознат случај да се са званичног места једне независне државе за најгоре злочине оптужује бивши председник СР Југославије и о томе је упознао и власти Србије.

Коштуница је упитао Ђукановића да ли су њему руке чисте, а савест мирна. Црногорски премијер одговара да су му "руке врло чисте и да врло мирно спава".

Беспримерно, подмукло и безобзирно је то што ме црногорски премијер повезује са Јовановићевим убиством, поручује Војислав Коштуница и тврди да новинара и сувласника листа Дан није ни познавао.

"Јавно саопштавам да су ми руке увек биле чисте, а савест потпуно мирна. Зато са најдубљим осећањем гнушања и презира реагујем на Ђукановићеве оптужбе", навео је Коштуница.

Лидер ДСС-а поставио је Ђукановићу питање.

"Пошто сам одговорио Ђукановићу, сада је ред и да ја њему поставим бар једно питање на које би требало да он јавно одговори. Да ли су и њему руке чисте и да ли му је савест мирна. Нема потребе да продубљујем ово питање јер Ђукановић би, ипак, требало да се сети да истина ослобађа", рекао је Коштуница.

На Ђукановићеве опаске око паљења амбасада у Београду, Коштуница каже да је то ствар Србије и да би црногорски премијер, ако има неке доказе, требало да их достави надлежним органима Србије.

Само неколико сати после питања стиже и одговор.

"Врло мирно спавам. Савест ми је чиста, поготово откад у протоколарним активностима не морам да пружим руку Војиславу Коштуници. Очигледно да се дигла кука и мотика по Црној Гори да брани Коштуницу", рекао је Ђукановић.

Полемика долази у јеку кампање за председничке изборе 7. априла. Почео је премијер и шеф владајућег ДПС-а Мило Ђукановић рекавши да је новинара Душка Јовановића убио онај ко га је највише користио док је био жив и да је иста особа била послодавац и Јовановића и Миодрага Лекића и да Лекић зна о коме је реч.

За шефа опозиционог ДФ-а, председничког кандидата Миодрага Лекића, то је оцењено као бестидна лаж, изнесена, каже, у делиријуму и страху.

Министар унутрашњих послова Црне Горе Рашко Коњевић рекао је да су изјаве Ђукановића и Лекића више ствар подгрејаних политичких тензија него нешто што може да допринесе додатном или поновном отварању тог случаја, како би се открило ко је директан извршилац тог дела.

"Подсетио бих вас на то што је полиција у том времену, 2005. године, саопштила шта у оперативном смислу сматра да је решење тог случаја. Није у сарадњи са Тужилаштвом успела да дође до доказа осим у случају у којем имамо правоснажну пресуду", објашњава Коњевић. 

Једини оптужени за убиство сувласника листа Дан Дамир Мандић најпре је ослобођен оптужби да би касније био правоснажно осуђен на 18 година затвора као саучесник у убиству.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи