Читај ми!

Ружић: Влада одраз реалног стања

Садашња прерасподела политичке моћи у Влади одраз је реалног стања и за демократију и демократско друштво не би било добро да искључиво један политички партнер преузме сву одговорност, рекао председник Извршног одбора СПС-а Бранко Ружић.

Председник Извршног одбора СПС-а Бранко Ружић изјавио је да је садашња прерасподела политичке моћи у Влади Србије одраз реалног стања и да за демократију и демократско друштво не би било добро да искључиво један политички партнер преузме сву одговорност.

"Управо за тог политичког партнера то не би било добро", рекао је Ружић, коментаришући изјаве лидера СВМ-а Иштвана Пастора и потпредседника СНС-а Игора Мировића да би "СНС требало да преузме одговорност, да премијера и повуче највећи део терета управљања државом", односно да је "начелно могућа промена и на највишем месту у влади".

На питање да ли је могуће очекивати да у реконструкцији владе дође до промене премијера, Ружић је одговорио да се као одговоран политичар не бави хипотезама.

Ружић је додао да је за сада једино сигурно да ће лидери коалиције разговарати о реконструкцији владе.

"Оно што је засигурно јесте да ће лидери коалиције разговарати на тему реконстуркције, о моделу који ће унапредити рад владе премијера Ивице Дачића и у том погледу не видим ништа спорно да било ко, на било ком месту и на било који начин износи свој политички или партијски став, али за сада званичних најава да ће се нешто тако крупно десити није било", рекао је Ружић Танјугу.

"Ова влада и ова прерасподела и структура политичке моћи у самој влади је рефлекс једног реалног стања и не мислим да би било добро за демократију и једно демократско друштво да искључиво један политички партнер преузима толику дозу одговорности", навео је председник Извршног одбора СПС-а.

Према речима Ружића, док из политичких партија у Србији долазе легитимни партијски ставови, то не може да буде повод за тумачење неког будућег модела реконструкције владе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи