СНС поново тражи оставку Пајтића

Потпредседник напредњака Игор Мировић рекао да је та странка поново затражила оставку председника Владе Војводине Бојана Пајтића што би, како каже, омогућило расписивање ванредних покрајинских избора.

Српска напредна странка поново је затражила оставку председника Владе Војводине Бојана Пајтића што би, како је изјавио потпредседник напредњака Игор Мировић, омогућило расписивање ванредних покрајинских избора.

Колегијум Скупштине Војводине данас је разматрао захтев за расписивање ванредних избора у покрајини, који је пре две недеље поднела посланичка група предвођена СНС-ом, али о тој иницијативи, после дуже расправе, није донео никакав закључак, рекао је Мировић новинарима.

Мировић је изјавио да је та иницијатива усмерена на читав низ отворених питања за које је одговоран председник владе Војводине а наводи СНС-а о том питању веома су озбиљни и упућују на губитак легитимитета покрајинске власти што би, како је нагласио, у сваком демократском друштву било довољно за оставку и расписивање превремених избора.

Према Мировићевим речима, представници владајуће коалиције, коју у покрајини чине Демократска странка, Лига социјалдемократа Војводине, Савез војвођанских Мађара и Либерално демократска партија, не сматрају да су довољни разлози које је СНС навела тражећи ванредне изборе.

Он је нагласио да ће СНС наставити своју иницијативу у том правцу и на предстојећим седницама покрајинског парламента јер, како је додао, не миримо се с чињеницом да Војводина не функционише у оквирима предвиђеним Уставом, после лањске одлуке Уставног суда о укидању низа надлежности покрајине.

Мировић је подсетио и на то да је у захтеву за расписивање ванредних избора СНС навела проблеме функционисања Развојне банке Војводине, Фонда за капитална улагања, злоупотреба покрајинских робних резерви у прошлогодишњој предизборној кампањи, што су према његовим речима све јаки разлози за нове изборе.

Уз то су и недавни допунски покрајински избори у три изборне јединице показали промењену вољу градјана, што такодје може бити сигнал за ванредне покрајинске изборе, рекао је Мировић и нагласио да СНС наставља борбу и да се неће зауставити док истина у пуној мери не изађе на видело у целој Војводини.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи