Читај ми!

Коштуница: Ђукановићеве оптужбе су подле

Лидер ДСС-а Војислав Коштуница назвао Ђукановићеве тврдње "растројеним наступом". Мило Ђукановић одговара да "мирно спава и да му је савест чиста".

Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница у изјави за подгорички дневник Дан одбацио je, како је рекао, "с најдубљим осећајем гнушања" оптужбе црногорског премијера Мила Ђукановића, да стоји иза убиства новинара Душка Јовановића и назвао их "мрачним, подлим и безобзирним".

Коштуница је навео да су "му руке чисте и савест мирна", а Ђукановићеве тврдње назвао "растројеним наступом" и позвао га да се изјасни да ли су и њему "руке чисте, а савест мирна".

Црногорски премијер је у понедељак, према писању листа Дан, алудирао да је Коштуница крив за убиство Душка Јовановића.

Председник ДСС-а саопштио је и да је са својим реаговањем упознао и власти Србије, јер оцењује да је "до сада непознат случај да се са званичног места једне независне државе за најгоре злочине оптужује" бивши председник СР Југославије.

Председник ДСС-а у одговору на те оптужбе каже да лично није познавао Јовановића, да је од његовог убиства "имао обавезу" да више пута разговара са Ђукановићем, који приликом "тих бројних сусрета никада, макар у увијеној форми, није имао храбрости да изнесе своје данашње измишљотине".

Навео је и да је погрешио у процени да Ђукановић "мора имати нешто у себи од црногорске честитости и да му не може пасти на памет таква врста подлости да убијене људе користи да би током избора сачувао власт".

"Вређати убијеног новинара лажно тврдећи да сам његов послодавац, посебна је врста безобзирности. Нисам стручњак и не могу да објасним ту наопаку душевну склоност за лажним сведочењем и подвалама. Али, могу несумњиво да проценим да ниједном председнику владе не може да служи на част да измисли овакву неистину", пише у Коштуничином реаговању.

Према његовој оцени, Ђукановић је "својим растројеним наступом отворио питање шта га толико узнемирује у случају убиства новинара Јовановића када је спреман да измишља и подмеће".

Председник ДСС-а одговорио је и на Ђукановићеве оптужбе да стоји иза паљења амбасада у Београду оценом да је то унутрашња ствар Србије и позвао га да доказе, уколико их има, достави надлежним државним органима.

"Питам се шта би се десило да су са званичног места у Србији упућене сличне, тешке оптужбе на рачун неког црногорског политичара? Та врста понашања је очигледно резервисана за Ђукановића, а на Србију би се сручило дрвље и камење и за неупоредиво мањи испад", закључио је Коштуница у реаговању.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи