Читај ми!

Срби са севера Косова о бриселском дијалогу

Срби са севера Косова желе да остану део Србије са институцијама Србије, рекао Драгиша Миловић на заједничкој седници одборника четири општине на којој се расправља о бриселском дијалогу о Косову. Славиша Ристић каже да ће Срби, ако Србија одступи са ових простора, преузети суверенитет, те да то неће бити дозвољено властима у Приштини.

У Косовској Митровици у току је заједничка седница четири општине са севера Косова, на којој се расправља о бриселском дијалогу о Косову.

Председник општине Звечан Драгиша Миловић истакао је на почетку седнице да Срби са севера покрајине желе да остану део Србије са институцијама Републике Србије и да је сваки покушај прављења институција које би биле у уставном оквиру Косова за грађане неприхватљив.

Председник општине Зубин Поток Славиша Ристић рекао је да ће Срби, ако Србија одступи са ових простора, преузети суверенитет, те да то неће бити дозвољено властима у Приштини.

Ристић је истакао да су се одборници данас окупили у настојању да пошаљу поруку да Срби са Косова и Метохије желе да остану држављани Србије и да ће у томе успети без обзира на разговоре у Бриселу.

"Колико год се то некоме у Бриселу чинило да у наредних неколико дана могу завршити посао, то неће моћи без сагласности дела српског народа који живи на Косову и Метохији", рекао је Ристић.

Ристић је додао да ће Срби са Косова преузети суверенитет спроводећи Устав и законе Републике Србије, а то, како је рекао, могу учинити проглашењем скупштине северног Косова којој ће ту надлежност поверити.

"Надамо се да нас Србија неће довести у ситуацију да тако нешто морамо да чинимо", рекао је Ристић, верујући да ће Скупштина Србије, извршна власт и српски народ истрајати на очувању уставног поретка на Косову и Метохији.

Седници присуствује 87 од укупно 119 одборника четири општине са севера Косова, а присутни су и начелник косовско-митровичког Округа Раденко Недељковић и представник Владине Канцеларије за Косово и Метохију Злата Радовановић.

На крају седнице требало би да буду усвојени закључци који ће, како је најављено, бити упућени званичном Београду.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи