Читај ми!

Николић на устоличењу папе Фрање

Делегација Србије, предвођена председником Томиславом Николићем, присуствоваће у уторак у Ватикану свечаној миси поводом устоличења новог поглавара Римокатоличке цркве папе Фрање. Николић ће се састати и са потпредседником САД Џозефом Бајденом.

Државна делегација Србије, коју ће предводити председник Томислав Николић, боравиће у Риму и Ватикану 18. и 19. марта, саопштила је Прес-служба председника Србије.

Делегација Србије присуствоваће у уторак свечаној миси поводом устоличења новог поглавара Римокатоличке цркве папе Фрање.

Председник Србије Томислав Николић разговараће данас поподне у Риму са потпредседником САД Џозефом Бајденом, на иницијативу америчке стране, а уочи састанка је изјавио да очекује добар разговор, али не и притисак по питању Косова и Метохије.

"Очекујем разговор. Сви који ме познају, а они који се баве политиком ваљда ме познају, знају да поштујем сваког саговорника, а да са мном нема разговора на начин који није пристојан. Сваки притисак, о којем ви говорите, сматрао бих непристојним начином разговора", рекао је Николић новинарима, који су питали да ли очекује да Бајден приликом данашњег састанка затражи од њега "шире уступке" Србије у дијалогу с Приштином.

У делегацији коју предводи председник Србије Томислав Николић је и министар спољних послова Иван Мркић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи