Читај ми!

Под лупом учинак министара и директора

Реконструкција Владе и избори не искључују једно друго, рекла министарка Зорана Михајловић. На предстојећој седници Главног одбора СНС-а биће разматран не само рад и учинак министара у Влади, него ће бити разговарано и о јавним предузећима и учинку њихових директора, рекла Михаловићева.

Министарка енергетике, развоја и заштите животне средине и потпредседница СНС Зорана Михајловић изјавила је да реконструкција Владе Србије и избори не искључују једно друго и нагласила да владајућа коалиција није угрожена док постоји могућност да се борбом против корупције и криминала остварују промене у друштву.

"Ова коалиција неће бити угрожена све док постоји могућност да се врши борба против корупције и криминала", рекла је Михајловићева за Радио-телевизију Војводине, напомињући да је циљ те борбе стварање услова за домаће и стране инвестиције и отварање фабрика и нових радних места.

Уколико будемо онемогућени да борбом против корупције и криминала направимо промене у било ком сектору, енергетици, пољопривреди и другима, ми нећемо бити у тој Влади, напоменула је Михајловићева, истичући да је можда пребрзо желела да неке ствари буду ефикасније урађене.

Министарка Михајловић је рекла да је сасвим нормално да се Александар Вучић, као први потпредседник Владе, бави свим питањима која су у надлежности Владе и да његов ангажман није грађење култа личности.

Одговарајући на питање како је доживеле када је Вучић на телевизији најавио смене неких људи у вези са афером око афлатоксина у млеку, Михајловићева је одговорила да је он пренео информацију добијену од министра пољопривреде Горана Кнежевића.

Зар није нормално да њих двојица претходно седну и да управо први потпредседник Владе одговори на питања новинара у вези са проблемом", запитала је министарка енергетике.

На питање да ли је за СНС битно да има премијера, она је одговорила да је много важније за СНС да ли можемо да направимо озбиљан напредак у свим областима, попут реорганизације ЕПС-а и других јавних предузећа.

Михајловићева је додала да ће на предстојећој седници Главног одбора СНС бити разматран не само рад и учинак министара у Влади, него ће бити разговарано и о јавним предузећима и учинку њихових директора.

Подсећајући на то да је ситуација у ЕПС-у веома тешка и да том јавном предузећу предстоји реконструкција у складу са полазним основама које је донела Влада Србије, министарка Михајловић је истакла да Електропривреда Србије мора функционисати потпуно другачије него до сада и да мора бити економски ефикасно јавно предузеће, које ће рационалније пословати.

Она је нагласила да се морају створити услови да ЕПС ефикасно наплаћује своја потраживања, да се смање губици на мрежи који су сада 64 одсто, односно, једнаки годишњој производњи хидроелктране Ђердап и додала да ЕПС-у потрошачи дугују чак милијарду евра.

Министарка Михајловић је рекла и да ће план реструктурирања "Србијагаса" Влада усвојити за десетак дана, а тај документ ће се делом наслањати на извештај антикорупцијског тима Минситарства енергетике, а делом на извештај Државне ревизорске инстируције, све у намери да се види где су били проблеми у том предузећу.

Није постојао систем у функционисању јавних предузећа, која су била феуди и радила у интересу појединаца или одређених изолованих група и то мора да се мења, закључила је Михајловићева.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи