Читај ми!

Полемика Ђелића и Динкића

Функционер ДС-а Божидар Ђелић каже да Министарство финансија није одобрило буџетска средства за покривање трошкова изборне кампање, за које је ДС подигао кредит, па су рачуни странке блокирани. Захтев ДС-а није у складу са законом, одговара Млађан Динкић.

Рачуни Демократске странке су блокирани, јер, како за РТС каже функционер те партије Божидар Ђелић, Министарство финансија није одобрило буџетска средства за покривање трошкова изборне кампање, за које је партија подигла кредит. Министар финансија Млађан Динкић одговара да Демократска странка тражи да се крши закон и истиче да то неће дозволити.

Два месеца кампање коштале су Демократску странку блокаде рачуна. Та партија дугује Развојној банци Војводине више од 300 милиона динара на име кредита који је узела уочи Ђурђевданских избора.

"Као све странке, ми смо се задужили за ову кампању. Очекујемо већ два месеца да нам Министарство финансија да одобрење да средства која добијемо из буџета буду усмерена на банку. Надам се да то није неки притисак на нашу странку. Кад се то уради онда ћемо имати довољно средстава", рекао је Ђелић.

Међутим, Министарство финасија тврди да је правно немогуће да држава гарантује за кредите које политичке партије подижу за различите намене, те да захтев ДС-а није у складу са законом.

Министар финансија каже да је захтев демократа недопустив и незаконит. 

"Оно што ме је запрепастило је како је странка уопште добила вишемилионски кредит у еврима од Развојне банке Војводине без средстава обезбеђења. То ниједан привредник не може да добије. Ја знам, пошто је и наша странка тражила кредит за кампању. Нама су тражили 100 посто да дамо депозит. Мислим да је исто било за радикале и Српску напредну странку", навео је Динкић. 

Да кредит узет за потребе финансирања изборне кампање не би требало да се отплаћује новцем предвиђеним за редован рад, оцењује и Агенција за борбу против корупције.

Подсећа да су пет дана од проглашења резултата избора странке добиле оно што су потрошиле на изборне активности. ДС више од 445 милиона динара.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи