Читај ми!

"Емисиона техника" одговара Динкићу

Директор Владимир Хоман није злоупотребљавао службена возила, демантује "Емисиона техника" наводе министра Млађана Динкића.

Јавно предузеће "Емисиона техника и везе" демантовала је да директор тог предузећа Владимир Хоман има два возила на располагању и најавило да ће уколико се докаже да је злоупотребљавао службено возило Хоман сам поднети оставку.

"Уколико се икада покаже и докаже да је директор Хоман злоупотребљавао службено возило или вршио било какве противправне радње, неће бити потребна ни иницијатива министра (финансија и привреде Млађана) Динкића, који је и рекао да неће толерисати такво понашање било коме, нити иницијатива Владе Републике Србије, већ ће директор сам поднети оставку", наводи се у саопштењу ЈП "Емисиона техника и везе".

Према том саопштењу, возило марке "мазда 6" превози директора на посао и са посла, а теренско возило "директор и његови најближи сарадници користе за обилазак локација које су најчешће неприступачне за друга возила".

Наводи се и да је у случају када је аутомобил затечен испред улаза у зграду где станује, директор био на службеном путу и додаје да на та службена путовања директор често иде сам, без возача како се не би правили додатни трошкови у виду плаћања дневница и надокнада за прековремени рад.

"Осим тога, у време када је вероватно начињена објављена фотографија, директор је био у болници где је био подвргнут тешком и опасном по живот оперативном захвату, па је дотично возило било паркирано испред његове зграде неколико дана, док га неко из возног парка предузећа није пребацио на службени паркинг", наведено је у саопштењу.

Тврди се такође и да о коришћењу возила постоје докази у виду путних налога и извештаја са пута.

Председник УРС Млађан Динкић покренуо је јуче иницијативу за разрешење Хомана са места директора тог предузећа, а портпарол УРС Марко Селаковић најавио је да би на седници Владе у четвртак могле да буду донете одговарајуће мере.

Према речима Селаковића "УРС има нулту толеранцију на бахатост, нико не сме да се заклања иза партијске књижице или јавне функције, да би себи обезбедио било какву привилегију и да би се бахато понашао".

У УРС су на саопштење ЈП "Емисиона техника и везе" кратко одговорили да "нулта толеранција за бахатост важи за све" и да у том предузећу постоје органи управљања.

"Питање функционисања предузећа је питање за ресорно министарство и органе управљања, а не за политичке странке", речено је у УРС-у.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи