Читај ми!

Протест због несташице лекова

Представници Дома здравља у Грачаници организовали су протестни скуп јер косовска Агенција за лекове онемогућава снабдевање лековима. Међународној заједници на Косову упућен апел да омогући нормално снабдевање медикаментима.

Стотинак Срба и радника Дома здравља протестовало је у центру Грачанице како би скренули пажњу на алармантну ситуацију изазвану несташицом лекова, јавља КиМ радио.

Међународној заједници на Косову упућен је апел да омогући нормално снабдевање лековима.

"Желимо да мислимо да су наши пацијенти и наша институција, једноставно, жртве неразумне и неефикасне бирократије. Међутим, плашимо се да је разлог за овај неразуман прекид пружања здравствене безбедности политички", рекао је на скупу доктор Синиша Рашић.

Рашић је истакао да је снабдевач медицинским средствима "Велефарм" регистрован и легално признат на Косову и да нису добили званичан разлог зашто лекови не могу до оних којима су најпотребнији.

"Апелујемо на хуманост свих страна које су укључене и надамо се да ће Косово ускоро бити место где се људски живот ставља изнад политичких интереса", додао је Рашић.

После скупа, одржана је протестна шетња главном грачаничком улицом, коју је предводила директорка Дома здравља Рада Трајковић.

У апотеци Дома здравља недостају лекови за психијатријске, кардиолошке, плућне болеснике и дијабетичаре.

Протест, који су обезбеђивали припадници Косовске полиције из станице у Грачаници, протекао је без инцидената.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи