Читај ми!

Потврђени резултати допунских избора

Извештај о резултатима допунских покрајинских избора у Апатину, Зрењанину и Србобрану потврдила Покрајинска изборна комисија. Скупштина Војводине сада треба да потврди мандате посланицима.

Покрајинска изборна комисија утврдила је извештај о резултатима допунских покрајинских избора у Апатину, Зрењанину и Србобрану и доставила га Скупштини Војводине ради потврђивања мандата посланицима, саопштено је на интернет страници војвођанске владе.

За посланике по већинском изборном систему у Апатину изабран је кандидат коалиције СПС–ПУПС–ЈС–СДПС Драган Растовић, а кандидати коалиције коју предводи СНС Дарко Бађок и Живко Настић изабрани су у Зрењанину и Србобрану.

Скупштина Војводине има укупно 120 посланика, од којих се половина бира по пропорционалном, а половина по већинском изборном систему.

Владајућу већину чине ДС са 58 посланика, ЛСВ са 10, СВМ са седам и ЛДП који има један посланички мандат, а у опозицији су СНС са 23 посланика, коалиција коју предводи СПС са 12, СРС са пет и ДСС са четири посланичка мандата.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи