Читај ми!

О моделу реконструкције Владе у наредном периоду

Бранко Ружић из СПС-а каже да ће се у наредном периоду видети који ће модел реконструкције Владе бити примењен и да ли ће она бити "сведена само на министре из СНС-а".

Шеф посланичке групе СПС Бранко Ружић рекао је да ће се у наредном периоду видети који ће модел реконструкције Владе бити примењен и да ли ће она бити "сведена само на министре из СНС-а", преноси Танјуг.

"Који ће модел бити примењен, да ли ће то бити реконструкција, да ли ће она бити сведена на оквире најјаче партије у коалицији, а то је СНС, видећемо у наредним данима. За сада реализација свих виталних питања Владе Србије није ни на који начин угрожена", рекао је Ружић новинарима у Скупштини Србије.

Коментаришући изјаву првог потпредседника Владе Александра Вучића да су могући реконструкција Владе и ванредни избори након одлуке о добијању датума за почетак преговора за чланство Србије у ЕУ, Ружић је рекао да је то легитиман политички и партијски став лидера напредњака.

Ружић, међутим, није одговорио на питање да ли је и СПС спремна да замени своје министре уколико се процени да нису добро радили, већ је рекао оцену о досадашњем учинку социјалиста у влади треба да премијер Дачић, који је и лидер СПС.

"Чињеница да је Дачић, председник СПС-а, уједно и премијер, говори о томе да су министри из Социјалистичке партије Србије континуирано под евалуацијом самог премијера", рекао је Ружић и нагласио да се увек може боље радити, али и да су министри из СПС учинили све "у оквирима у којима су се кретали, како би радили на реализацији циљева које је Влада поставила".

Ружић је додао да СПС жели Владу Србије да сагледава као целину, пре свега због чињенице да је председник СПС-а и премијер и у том домену и износи оцену да неке ствари вероватно могу боље да се раде.

Када се погледа како је Влада радила на реализацији виталних интереса, истакао је Ружић, не може а да се не призна да су сви који су на тим пољима били најодговорнији дали свој максимум.

"Ми из СПС сматрамо добродошлим било који корак који води ка унапређењу реализације циљева владе премијера Дачића и мислимо да сваки такав корак који томе доприноси је потребан свакој влади па и овој", рекао је Ружић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи