Читај ми!

ДС: Протест у Новом Саду режијa СНС-а

Протест непостојеће асоцијације произвођача млека испред Владе Војводине чиста политичка манипулација у режији СНС-а, саопштио покрајински одбор Демократске странке. ДС неће дозволити да се овом темом стичу јефтини поени у јеку кампање за избор посланика у Скупштини АП Војводине, наводе демократе.

Покрајински одбор ДС-а саопштио је да је данашњи протест "непостојеће асоцијације произвођача млека", испред зграде Владе Војводине, чиста политичка манипулација у режији СНС-а и злоупотреба која неће заштитити грађане и произвођаче.

Влада Србије покушава да заташка квалитет млека политичким манипулацијама, наводи се у саопштењу Покрајинског одбора ДС-а и додаје да је из Асоцијације произвођача млека Војводине демантовано да су они организовали данашњи протест.

"То је још један доказ да СНС покушава да заташка аферу политичким нападима и илуструје колико је републичка Влада немоћна да води државу и заштити грађане", истиче војвођански одбор демократа и додаје да Влада Србије панично тражи кривца, док се све друге владе у региону боре са проблемом и труде се да заштите произвођаче млека и сточне хране.

Истичући да је криза са млеком тешко погодила грађане Србије као и кредибилитет институција и појединаца у ланцу производње, контроле и трговине том животном намирницом, ДС напомиње да је Влада Војводине изнела податке о квалитету млека, а потом понудила конкретна решења која би брзо отклонила последице и заштитила грађане и произвођаче.

За то време републичка Влада заташкава резултате, па након тврдње да је млеко исправно, повукла је већину са тржишта, а нова информација министра пољопривреде Кнежевића је да је млеко исправно, а да ће наредне недеље "бити потпуно исправно", наводи се у саопштењу.

Министарка здравља Славица Ђукић Дејановић нас је обавестила да сами одлучимо да ли да конзумирамо млеко или не, чиме је званично обелоданила да је Влада потпуно неспособна да води институције у интересу грађана, сматрају демократе.

ДС, како се додаје у саопштењу, неће дозволити да се овом темом манипулише нити да се стичу јефтини политички поени у јеку кампање за избор посланика у Скупштини АП Војводине.

Потенцијално опасна намирница, која може да угрози животе грађана Србије изван је сваке политике и захтева ангажовање свих институција на свим нивоима, сматра Покрајински одбор демократа напомињући да је ДС понудио решење и да ће до краја штитити интересе грађана.

Уколико републичка Влада и даље настави са заташкавањем и демонстрацијом незнања и неспособности да ову кризу реши, грађани ће је са правом мењати јер није нормално да се грађанима укида право да имају истиниту и доступну информацију о храни или да сами цене квалитет и потенцијалну штетност млека које дају деци, наводи Покрајински одбор ДС у Војводини.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи