Читај ми!

ДС: Четири питања за Вучића

Зашто надлежни министар није одмах обавестио грађане о нивоу афлатоксина у млеку, питају из ДС-а првог потпредседника Александрар Вучића. Демократе траже од вицепремијера да каже у чему се огледа напредак Србије у последњих шест месеци, који су медији под контролом ДС-а и када је било ко из ЕУ тражио да Србија подржи добијање столице у УН за Косово.

Демократска странка огласила се новим саопштењем у којем од председника СНС-а Александра Вучића тражи да каже зашто надлежни министар није одмах обавестио грађане о нивоу афлатоксина у млеку.

"Због чега, све док то није саопштио покрајински секретар за пољопривреду, није дао налог да се то млеко повуче из продаје, зашто није одмах дао налог да се фармама достави кукуруз из робних резерви и њиме замени кукуруз који је изазвао повећање афлатоксина у млеку, него је то урадио тек пре два дана", питају из ДС-а.

"Кад нам то све кажете, онда од вас очекујемо да покренете измену закона и подигнете дозвољени проценат афлатоксина у млеку, пошто, ако ови проценти нису опасни по здравље, нема потребе да у закону и даље стоје таква ограничења", наводе демократе у саопштењу.

Поводом изјава првог потпредседника Владе Александра Вучића у интервјуу Политици, Демократска странка тражи од владајуће партије да саопшти у чему се огледа напредак Србије који је постигнут у последњих шест месеци, а који је већи од укупног напретка земље у последњих пет година.

Најјача опозициона странка у парламенту тражи од СНС-а и да каже грађанима када је било ко из Европске уније тражио да Србија подржи добијање столице у Уједињеним нацијама за Косово, што је, "као што знате, понудио формални председник Владе господин Ивица Дачић".

"Пошто смо ми који се више од двадесет година боримо за Србију у Европи антиевропљани, а ви који се за Европу залажете последњих годину дана прави Европљани, искрено вас молимо да следећи пут кад кренете пут Европске уније не зовете да са вама крене Милица Делевић, чланица председништва ДС, већ да поведете неког од проевропских чланова председништва СНС као што су Вулин, Дрецун, Башановић, Саша Мирковић, Игор Мировић и њима слични", навеле су демократе у саопштењу.

Демократска странка, поводом изјаве Вучића да је већина медија и даље под контролом ДС-а, позива првог потпредседника Владе да каже који су то медији.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи