Читај ми!

Одговорност за уништавање аграра

Надлежни органи ће испитати све у вези са случајем афлатоксина у млеку, ко је и са каквим намерама учествовао у разарању српске пољопривреде, рекао први потпредседник Александар Вучић, додајући да ће кривци одговарати. Ако је крив одговараће и министар пољопривреде Горан Кнежевић, истакао Вучић.

Први потпредседник владе и лидер Српске напредне странке Александар Вучић, поводом случаја афлатоксина у млеку, рекао је да је најважније да здравље људи буде заштићено, али и да ће надлежни органи све испитати ко је и са каквим намерама учествовао у разарању српске пољопривреде, српског сељака и сточарске производње и да ће кривци одговарати.

"Због катастрофалне неодговорности случај афлатоксина у млеку довео је до уништавања сточарске производње и млекарске индустрије у земљи који ће имати много мука да стану на ноге", истакао је Вучић у интервјуу за Политику.

Вицепремијер је најавио да ће надлежни државни органи све испитати.

"Здравље људи мора да буде заштићено. С друге стране, јасно ћемо видети ко је с каквим намерама и на који начин све учествовао у разарању српске пољопривреде, српског сељака и сточарске производње", рекао је Вучић.

Вучић је напоменуо да ће, ако је крив, одговарати министар пољопривреде Горан Кнежевић, а ако је неко други онда ће он да одговара.

"Плашим се да иницијатор тако драматично неодговорног понашања свакако није био министар Кнежевић", додао је Вучић.

Вицепремијер је оценио да то није смело да добије толике размере - против интереса грађана и земље.

"Здравље је од пресудног значаја", рекао је Вучић, додајући да колико је схватио, оно никоме није угрожено.

Оно што је неповратна штета, сматра први потпредседник Владе, било је деловање неких политичких странака и оних који су помислили да то могу да искористе за личне, политичке и неке друге интересе.

Избори не би били добри за земљу

Говорећи о могућности избора, Вучић је рекао да избори у овом тренутку нису ни добри ни важни за Србију, али да је питање легитимитета увек кључно и уколико се оно поставља треба да прође испит грађана.

На питање да ли је реченицом да ће, ако Србија у јуну не добије датум почетка преговора о приступању ЕУ, практично у том случају најавио ванредне изборе, Вучић је одговорио да није директно мислио на изборе.

"Ја мислим да избори нису добри за Србију, избори у овом тренутку нису важни за Србију. Много је важније шта ћемо да радимо", рекао је Вучић, али и додао да је питање легитимитета увек кључно.

Према његовим речима, уколико легитимитет не буде на страни владе, или СНС-а, тај легитимитет увек и у сваком тренутку треба да прође испит и грађани да одлуче, чак и у варијанти да у јуну добијемо датум.

Вучић сматра да Србија има шансу за добијање датума и да то мишљење базира на основу онога што је чуо приликом разговора са немачким званичницима у Берлину.

Они, додао је, нису пропустили да примете да је Србија у претходних шест месеци много значајније напредовала него у претходних пет година.

Вучић није хтео да коментарише питање да ли је шеф немачке дипломатије тражио да се он више укључи у дијалог Београда и Приштине.

"Поштујемо то што сви раде у том процесу, и председник Томислав Николић и премијер Ивица Дачић и сви остали. Нема никаквог смисла да се сада нешто прекида, па да неко други наставља од пола. Просто, нека људи наставе свој посао", истакао је Вучић.

На питање да ли то значи да Немци нису задовољни Дачићевим напорима, Вучић је одговорио: "напротив", и објаснио да је њихова жеља да се постигне шири консензус и да све најзначајније политичке фигуре у Србији делују у истом смеру.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи