Стефановић: Другачија решења за Војвођане

Грађанима Војводине потребна су другачија решења, која очигледно ДС сада нема, рекао Небојша Стефановић у Србобрану. Стефановић уверен у победу кандидата СНС-а и СПС-а у другом кругу допунских избора за посланике војвођанске скупштине.

Председник Скупштине Србије и функционер Српске напредне странке Небојша Стефановић изјавио је да је уверен у победу кандидата СНС-a и СПС-а у другом кругу допунских избора за посланике војвођанске скупштине, што ће показати да грађани Војводине немају поверење у Демократску странку, као и да она нема легитимитет да води Војводину.

Он је одговарајући на питање да ли може доћи до ванредних покрајинских избора рекао да се тренутно не разговара о променама, нити новим изборима, већ само о томе да су грађанима потребна другачија решења, која очигледно ДС сада нема.

Стефановић, који је заједно са функционерком СПС-а Славицом Ђукић Дејановић присуствовао заједничкој седници изборних штабова те две странке у Србобрану рекао је да му је драго што је СПС и Ђукић Дејановић дошла да помогне да кандидат напредњака у том граду победи и да људи који живе у Војводини имају осећај да се нешто позитивно дешава и да постоје реформе које воде ка поштенијој, квалитетнијој и успешнијој Србији.

Славица Ђукић Дејановић је указала да је та странка оценила да је интерес Србије и СПС-а да сви који су гласали за ту странку подрже кандидата СНС у Србобрану, који је у првом кругу допунских избора добио највеће поверење грађана.

"Социјалистичка партија Србије ће учествовати у свим активностима везаним за изборе и мислим да је важно да победи Србија", поручила је она.

Други круг допунских избора за по једног посланика Скупштине Војводине по већинском изборном систему биће одржан 3. марта и то у три изборне јединице - Зрењанину, Апатину и Србобрану.

Први круг избора одржан је 17. фебруара, а ниједан од предложених кандидата није добио већину од укупног броја бирача који су гласали у изборној јединици.

Изборе је расписао председник војвођанске скупштине Иштван Пастор крајем просле године зато што су оставке на посланичка места због неспојивости функција поднели градоначелник Зрењанина Иван Бошњак, као и председници општина Апатин Живорад Миљанић и Србобрана Зоран Младеновић.

Функционери СНС-а и СПС-а јуче су у Новом Саду најавили заједничку подршку кандидатима те две странке у другом кругу допунских избора у те три изборне јединице.

Према резултатима првог круга избора, грађани Зрењанина у другом кругу ће бирати кандитата СНС и ДС-а, у Апатину између кандидата СПС-а и ДС-а, док ће у Србобрау бирати између кандидата СНС-а и ДС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи