Читај ми!

Вучевић: Нови Сад враћа дуг

Град Нови Сад је у обавези да исплати дуговања према "АТП Војводина", која су због одуговлачења поступка од стране ранијих власти нарасла на 1,33 милијарде динара, каже градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је да данас истиче рок у којем Град има право да добровољно исплати дуговања АТП Војводина у износу од 1,33 милијарде динара, а од понедељка пресуда постаје извршна.

"Данас истиче такозвани парициони рок који представља временски интервал за добровољно извршење по пресуди, а од понедељка је пресуда и извршна, што значи да ће моћи да се иде на принудну наплату по пресуди у спору АТП Војводина против Града Новог Сада", рекао је Вучевић новинарима у Скупштини града.

Према његовим речима, Град ни после вишечасовних преговора није постигао договор с повереницима АТП Војводина, због чега не постоји ниједно средство које градска власт може да уложи како би спречила наплату.

Ако дође до наплате, одмах ће се радити ребаланс буџета, али у овом тренутку није познато за које од планираних пројеката неће бити новца, рекао је Вучевић.

Скупштина града би вечерас или сутра требало да расправља о предлогу Стручног тима о сагледавању чињеничног стања и предлагања решења у спору који против Града води АТП Војводина.

Одборници би требало да одлуче о наредним корацима које ће Град предузети поводом тог уговора.

"Старе власти" изненађене свотом

Некадашња градоначелница Новог Сада Маја Гојковић рекла је да није очекивала одлуку Привредног апелационог суда по којој је Град дужан да плати АТП Војводини 1,33 милијарде динара и оптужила Демократску странку да је одговорна за нанету штету "јер је својим нечињењем довела до тога".

"У јуну 2008. године, град је вољом већине у Скупштини добио градоначелника Игора Павличића из ДС. И поступак је враћен по жалби на ново суђење. Питање је зашто су он и његова странка изабрали нечињење? То је условило штету која је расла четири године, да би достигла невиђене размере", рекла је Гојковић.

Она је навела да је у првостепеном поступку пред Привредним судом у Новом Саду захтев одбачен као неоснован, да је поступак трајао две године и да она није била градоначелник кад је та пресуда донета.

Рекла је да би у случају да је и после 2008. године наставила да води град уговор био раскинут или би то питање било решено искључиво у интересу Новог Сада.

Бивши председник Скупштине Новог Сада Александар Јовановић позвао је јуче потпредседника Владе Србије Александра Вучића да се позабави приватизацијом АТП Војводина и уговором који је бивша градоначелница Маја Гојковић потписала с тим предузећем.

Бивши градоначелник Новог Сада Игор Павличић јуче је рекао да је Градско веће којим је председавала Маја Гојковић донело одлуку да се уђе у парницу због уговора са АПТ Војводина, а не градски правобранилац који је касније водио спор и да је Град у време док је он био градоначелник имао тешку позицију и није могао да утиче на то.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи