Читај ми!

Суспензије због батинања Срба

Због хапшења групе Срба у Грачаници на Божић, косовска полиција суспендовала пет својих припадника, међу којима су и припадници специјалне јединице РОСУ.

Косовска полиција суспендовала је пет својих припадника због хапшења групе Срба у Грачаници, за које се сумњало да су били у пратњи директора Канцеларије за Косово и Метохију Александра Вулина.

РТС-у је у косовској полицији потврђено да су међу суспендованима припадници специјалне јединице РОСУ.

Портпарол Еулекса Ирина Гудељевић рекла је за РТС да је од почетка истраге укупно једанаест полицајаца суспендовано са дужности.

"Истрагу предводи Еулексов тужилац заједно са заједничким тимом који чине Полицијски инспекторат Косова и Еулексови истражитељи. Ја могу да потврдим да је то у вези са такозваним случајем 'Грачаница'", рекла је Гудељевићева.

Ухапшени Срби су после пуштања из притвора рекли да су их припадници косовске полиције тукли после хапшења и током саслушања.

Одлука о суспензији донета је јуче, на захтев тужилаштва, а по наредби полицијског инспектората Косова.

Претходно је због хапшења исте групе Срба за православни Божић, суспендовано шесторо косовских полицајаца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи