ЛДП: Власт се обрачунава са правосуђем

Промена на челу Врховног касационог суда је до сада "најјачи удар" на судску власт, сматра лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић.

Председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић изјавио је да је промена на челу Врховног касационог суда до сада "најјачи удар" на судску власт и да се тиме наставља разарање институција.

"Начином на који се обрачунава с правосуђем, власт ствара механизме да кроз разорено правосуђе врати дугове политици коју симболизују безакоње, организатори, инспиратори и извршиоци политичких убистава, ратних злочина и насиља", навео је Јовановић у писаној изјави.

Према његовим речима, судијама Врховног касационог суда "наметнут" је новоизабрани председник суда Драгомир Милојевић, за кога је рекао да има "у јавности непознату и бледу каријеру, са доста нејасних одлука или улога у неким од најосетљивијих поступака у прошлости".

"Удар на правосуђе је обрачун са свим поштеним и храбрим људима који су у њему, изузетним напорима појединих тужилаца и судија, нарочито у поступцима за ратне злочине и организовани криминал, покушали да казне, осуде и склоне из друштва оне који су претходно разорили српско друштво", изјавио је Јовановић.

Према његовим речима, Србија је до сада макар имала председника највишег суда у регуларном статусу, али да је избором Милојевића, председник Врховног касационог суда у статусу вршиоца дужности.

"Нема никакве сумње да амбиција оних који покушавају да до краја политички дисциплинују српско правосуђе није да исправе недостатке раније реформе, него да управо спрече било какву реформу и модернизацију", изјавио је Јовановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи