Читај ми!

Вулин: Трајно решење уз сагласност Србије

Последња рунда дијалога у Бриселу показала да је међународна заједница схватила да без сагласности Србије и Срба на Косову нема трајног и одрживог решења за Покрајину, рекао Александар Вулин у Краљеву.

Директор владине Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин изјавио је да је последња рунда дијалога са Приштином у Бриселу показала да је међународна заједница схватила да без сагласности Србије и Срба на Косову нема трајног и одрживог решења за покрајину.

"Драго ми је што су коначно и међународна заједница и сви учесници у преговорима схватили да без сагласности Србије и Срба на Косову нема трајног и одрживог решења, а поготову нема праведног решена и у Бриселу се управо то показало", рекао је Вулин у Краљеву где је присуствовао отварању Бироа Канцеларије за КиМ.

Вулин је истакао да је "ово сигурно била најтежа рунда преговора, рунда у којој се коначно дошло до суштинских питања и зато је била тако тешка".

"Влада Србије је изашла са оним како види будућност Косова и Метохије, сада очекујемо да се о томе изјасне и сви остали учесници", рекао је Вулин.

Биро Канцеларије КиМ у Краљеву радиће на решавању питања повратка више од 20.000 интерно расељених лица који су уточоште потражили у овом граду, остваривању њихових права и јачању привредних и културних веза Срба са Севера Косова са Србима у унутрашњим делу Србије.

Александар Вулин је рекао да расељеним Србима са Косова међународна заједница није омогућила безбедан повратак, живот и рад.

Поднето је више од 40.000 захтева за повраћај имовине и надокнаду материјалне штете али међународна заједница није што доказује да медјународна заједница не испуњава своје обавезе.

У свим разговорима Владе Србије са Бриселом или међународном заједницом бити потенцирано питање повратка интерно расељених са Косова на њихова огњишта и у домове, њиховој безбедности и регулисању имовинско правних односа, истакао је Вулин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи