Читај ми!

Коначни резултати у Апатину и Зрењанину

У други круг допунских покрајинских избора у Апатину пласирали се кандидати СПС-а Драган Растовић и колиције "Избора за бољу Војводину" Бруно Урбановски, саопштио ПИК. У Зрењанину у други круг иду кандидат СНС-а Дарко Бађок и Миодраг Дамјанов из коалиције "Избор за бољу Војводину".

Према коначним резултатима допунских избора за Скупштину Војводине по већинском изборном систему, у Изборној јединици 3 Апатин у други круг су се пласирали кандидати коалиција СПС-ПУПС-ЈС-СДПС Драган Растовић и "Избор за бољу Војводину - Бојан Пајтић" Бруно Урбановски, саопштила је данас Покрајинска изборна комисија.

Растовић је добио 4.221 глас, од укупно важећих 13.026 гласачких листића, док је за Урбановског гласало 3.188 бирача.

У Изборној јединици 17 Зрењанин 3, према коначним резултатима, у други изборни круг ићи ће кандидат коалиције Српска напредна странка -Александар Вучић Дарко Бађок и кандидат коалиције "Избор за бољу Војводину - Бојан Пајтић" Миодраг Дамјанов.

Бађок је добио 4.483 гласа, или 36,65 одсто оних који су гласали а Дамјанову је припало 2.603 гласа или 21,28 процената гласова.

Из изборне јединице 49 Србобран нису саопштени коначни изборни резултати, јер је у току рок за подношење жалбе надлежном суду због поднетих приговора.

На допунским изборима, одржаним 17. фебруара, ниједан од предложених кандидата није добио већину од укупног броја бирача који су гласали у изборној јединици, па ће гласање бити поновљено 3. марта.

Изборе је крајем прошле године расписао председник покрајинског парламента Иштван Пастор зато што су оставке на посланичка места, због неспојивости функција, поднели градоначелник Зрењанина Иван Бошњак као и председници општина, Апатина Живорад Смиљанић и Србобрана Зоран Младеновић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи