Читај ми!

Ајгнер: Србија заслужила датум преговора

Амбасадор Аустрије Јоханес Ајгнер оценио да је Србија на "веома добром путу" да у јуну добије датум за отпочињање преговора са ЕУ. Србија заслужила датум, имајући у виду напоре које је уложила како би се постигло решење са Приштином, истиче Ајгнер.

Србија је на "веома добром путу" да у јуну добије датум за отпочињање приступних преговора са Европском унијом, оценио је амбасадор Аустрије у Србији Јоханес Ајгнер.

"Србија је, по нашем мишљењу, на веома добром путу да добије позитивну одлуку Европског савета у јуну", изјавио је Ајгнер Танјугу.

Ајгнер је навео и да се одлучујући разговори одвијају у Бриселу између премијера Србије Ивице Дачића и косовског премијера Хашима Тачија и да највише од исхода тих преговора зависи каква ће бити одлука ЕУ.

"Уверени смо и желимо да Србија добије позитивну одлуку", навео је аустријски амбасадор.

Ајгнер је рекао и да је Србија заслужила датум за отпочињање преговора о чланству имајући у виду напоре које је уложила "како би се постигло решење са Приштином", али да је то важно и због наставка кључних и неопходних реформи које ће земљу приближити ЕУ.

Према његовим речима, једини одрживи начин за напредовање региона су европске интеграције.

"Основна порука је да су европске интеграције једини одрживи начин који може да донесе напредак и стабилност свим земљама у региону", навео је аустријски амбасадор.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи