Читај ми!

Интензивирање добрих односа са Ираком

Пословни људи из Ирака и Србије могу да нађу интерес да раде и инвестирају у обе земље, рекао министар Сулејман Угљанин после састанка са министром туризма Ирака Ливе Семиесемом.

Министар без портфеља Сулејман Угљанин је, после састанка са министром туризма Ирака Ливе Семиесемом, рекао да пословни људи из Ирака и Србије могу да нађу интерес да раде и инвестирају у обе земље.

Србија је у основи један велики агроиндустријски комплекс, у коме интерес могу да нађу ирачки инвеститори, а Ирак је једно будуће велико градилиште у коме наши људи могу да нађу интерес да раде у интересу обе земље, рекао је Угљанин.

Према речима Угљанина, разговарано је о сарадњи у области туризма и археологије, али и науке, пољопривреде и развоја, а министар Семиесем дефинисао је визне олакшице као кључ будуће сарадње, јер се тако омогућава бржа комуникација грађанима две земље.

Угљанин је истакао да је постигнута сагласност о интензивирају традиционално добрих односа две земље и додао да у оквиру тих напора планира да посети Ирак.

"Олакшан визни режим би пуно помогао да се лакше путује, тргује и ради на свим пољима", оценио је Угљанин.

Семеисм је рекао да се нада брзом уласку Србије у ЕУ, између осталог и како би Ирак тамо имао пријатеља који би пружио подршку у потрази за артефектима који су изнети из Ирака.

"Артефектима је место тамо где су настали. Све друго је неприродно, сагласио се Угљанин током раговора коме је присуствовао и ирачки амбасадор у Београду Фалах Абдулхасан.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи