Читај ми!

ДСС: Не може се трговати Косовом

ДСС упозорава власт да не може да тргује са територијом и уништава српску државност на Косову зарад добијања датума за преговоре са ЕУ. Петар Петковић каже да Србија у наредних 15 година сигурно неће постати чланица ЕУ, а како сматра, најререлније је да уопште ни не постане чланица ЕУ.

Портпарол Демократске странке Србије Петар Петковић истакао је да актуелна власт не може "да тргује" са територијом Косова и Метохије зарад добијања датума за отпочињање преговора са ЕУ, као и да би била срамна одлука да се зарад датума укину српске институције у Покрајини.

"Упозоравано власт да не може да тргује са територијом Србије и уништава српску државност на Косову и Метохији и српске институције зарад добијања датума, за који може да се испостави да за Србију ништа не значи", рекао је Петковић на конференцији за новинаре у седишту странке.

ДСС, додао је Петковић, "упозорава" актуелну власт да би била "срамна одлука да Србија укине своје државне институције на Косову и Метохији зарад добијања датума", а то би "представљало прави слом државе, националну катастрофу и суноврат државних и националних интереса".

Према његовим речима, од Србије се тражи да уништи сваки траг своје државности на Косову и Метохији, а да за узврт добије датум, што је "јединствен пример да се од једне државе тражи да укине саму себе и то на делу своје територије да би добила датум".

Ниједна политичка партија која је учествовала на претходним изборима, према Петковићевим речима, није говорила о укидању српске државе на Косову и Метохији и српских државних институција.

"Нико од тих партија није говорио да ће трговати територијом Србије зарад добијања датума, као што се ни у Резолуцији, за коју ДСС није гласала, не помиње да ћемо уништити српске институције на Косову зарад датума", нагласио је Петковић.

Петковић је истакао и да су институције које се данас називају паралелним заправо институције државе Србије на Косову и Метохији и да би њихово укидање значило укидање институција Србије у јужној српској покрајини.

Петковић је оценио и да Србија у наредних 15 година сигурно неће постати чланица ЕУ, а како сматра, најререлније је да Србија уопште ни не постане чланица ЕУ.

"У том смислу је апсолутно неприхватљиво у политичком, економском и моралном смислу да жртвујемо своју територију, државне, економске и националне интересе зарад добијања датума", нагласио је Петковић.

Петковић је навео и да се најављују инвестиције из свих делова света, али да се Србија "оковала" за Споразум о стабилизацији и придруживању који "очигледно српској привреди наноси само штету".

"Нико више и не говори како ЕУ помаже Србију, како Србија има економску корист од сарадње са ЕУ, а опет видимо да се зарад датума најављује противуставно одустајање од српске државности на Косову и Метохији", навео је Петковић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи