Посланици Бундестага у марту у Београду

Немачки посланици 18. и 19. марта посетиће српски парламент, истовремено, у Бриселу ће бити одржан интерпарламентарни састанак са члановима Европског парламента, речено на Одбору за европске интеграције. Делегација Скупштине Србије ће посетити Литванију, а гости Београда биће и француски парламнтарци.

У очекивању датума за почетак преговора са ЕУ српски посланици ће имати низ активности у оквиру "парламентарне дипломатије".

У марту, Београд ће посетити делегација Бундестага, истовремено ће у Бриселу бити одржан интерпарламентарни састанак са члановима Европског парламента, делегација Скупштине Србије ће посетити Литванију, а гости Београда биће и француски парламнтарци.

Председница скупштинског Одбора за европске интеграције Милица Делевић обавестила је чланове тог тела да ће немачки посланици 18. и 19. марта посетити српски парламент и, како је истакла, желеће да се увере у напредак наше земље на пољу европских интеграција.

Одбор је разматрао именовање чланова делегације која ће, у време кад немачки парламентарци буду у посети Београду, присуствовати интерпарламентарном састанку са члановима Европског парламента у Бриселу. Теме тог састанка биће борба против корупције и криминала и реформа српског правосуђа, али и наставак дијалога Београда и Приштине.

Посланик Либерално-демократске партије Иван Андрић оценио је да је у питању "веома важан састанак" 18. и 19. марта који се, како је рекао, одржава десетак дана уочи доношења одлуке Брисела о томе да ли да "додели или не додели" Србији датум за почетак приступних преговора.

"Реч је о веома важном састанку који се одржава десетак дана уочи одлуке ЕУ да ли да додели или не додели Србији датум за почетак преговора, али и зато што је то једино заједничко тело измедју Србије и ЕУ", рекао је Андрић у вези са интерпарлементарним састанком, на коме ће бити речи и о економији и сарадњи централних и локалних власти.

Андрић је, такође, затражио да делегација, коју ће председник парламента Небојша Стефановић предводити у Литванији, буде проширена тако да састав одговара саставу партија које чине парламент Литваније.

"Улазимо у поље велике неозбиљности кад се одређују чланови делегације које иду у посету другим парламентима, а то је посебно овде важно јер је Литванија последња земља Уније која није ратификовала Споразум о стабилизацији и придруживању ЕУ са Србијом", рекао је Андрић и додао да је његова иницијатива за посету Литванији дошла као резултат тежње да се ССП што пре ратификује.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи