Читај ми!

Митинг "Никад граница"

У Карађоређевом парку у Београду присталице иницијативе "Никад граница" одржали митинг, поручујући "Косово је Србија".

Присталице организација окупљених у иницијативу "Никад граница" окупилили су се на митингу у Карађорђевом парку испред Храма Светог Саве у Београду, са којег су поручили "Никад граница, Косово је Србија".

Организатори митинга су навели да су планирали и протестну шетњу до зграде Председништва, али им је полиција то забранила.

Уз интонирање државне химне и родољубивих песама, окупљени су носили заставе Србије и Русије, као и транспаренте на којим је писало "Никад граница, Косово је Србија" и "Томо где ти је заклетва", а делегација Иницијативе положила је венац на споменик вожду Карађорђу.

Окупљенима су се обратили представници више организација, међу којима су били СНП Наши, Покрет 1389, Српска народна одбрана, Нови стандард, Покрет за Србију, Образ, као и представници Срба са Косова, који су затражили уклањање границе ка Косову и поштовање Устава Србије.

Предсеник СНП Наши Иван Ивановић подсетио на заклетву проте Атанасија устаницима на Сретење 1804. "Ко издао, издало га здравље" и поручио: "Ми данашњи Срби 2013. испред споменика Карађорђу говоримо да онај ко каже да су Косово и Метохија независни, неће остати само без језика, већ и безглаве".

"Ову реченицу претворићемо у дело, јер ми смо потомци Гаврила Принципа. Српски куршум не познаје границе", поновио је Ивановић у свом говору изјаву која је протеклих дана у медијима означена као говор мржње.

Посланик Демократске странке Србије Марко Јакшић је уз паролу: "Русија, Србија, не треба нам Унија" поручио да ће у Београду бити успостављена српска, а не европска, односно национална, а не слугарска влада.

Главна опасност не долази из Приштине, Берлина, Брисела, нити Вашингтона, већ из Београда, рекао је Јакшић.

Он је навео да је председник Томислав Николић грађанима честитао Дан државности са поруком да институције државе Србије нису српске, већ паралелне, а да "ми нисмо српски народ, него српска заједница".

Независни посланик Борислав Пелевић је рекао да данашњи празник Сретење немају право да славе сви Срби.

"Немају право на овај велики дан они који су направили договор са албанским терористима и подигли границу према Косову", рекао је Пелевић.

"Нису ме изненадили људи из прошле власти, већ људи који су победили на изборима и у предизборној кампњи критиковали договоре са албанским сепаратистима, немају ни они право да славе овај дан, јер раде много горе него прошла власт", поручио је он, истакавши да ће ова влада у историји остати упамћена по признању Косова.

Скупу су присутвовали посланица Демократске странке Србије Сандра Рашковић Ивић, академик Коста Чавошки, а говорили су и новинар Жељко Цвијановић и некадашњи председник Српске народне одбране Мирко Јовић.

Јаке снаге полиције биле су распоређене око Карађорђевог парка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи