Читај ми!

Дачић: Заборавити на поделе

Срби који живе у САД треба да негују традицију, да никада не забораве одакле су дошли и да буду поносни на своје порекло, веру, цркву и културно историјско благо, поручио премијер Ивица Дачић на отварању изложбе "Хиландар, наслеђе и обнова" у Њујорку.

Премијер Србије Ивица Дачић посетио је парохијски дом Српске православне Саборне цркве Светог Саве у Њујорку и позвао Србе који живе у САД да негују традицију, да никада не забораве одакле су дошли и да буду поносни на своје порекло, веру, цркву и културно-историјско благо.

"Хиландар је наше највеће благо, место одакле је никла српска духовност, српско образовање и српска држава, али и основна порука Светог Саве, а то је да мири завађену браћу. То је порука које и данас морамо бити свесни, јер нас је мало да бисмо се свађали, јер наше деобе користе само нашим непријатељима", рекао је Дачић.

Дачић је позвао Србе да забораве на поделе у српском народу и окрену се јединству и саборности, да изграде поново јаку државу која ће бити поштована и која ће успети да заштити своје државне интересе.

"Желим да Бог заштити Србију и читав наш народ, да живимо у миру, срећно и успешно. Али у томе и ми морамо да помогнемо Богу, да будемо бољи, да се више поштујемо и ценимо и да будемо јединствени", поручио је премијер на отварању изложбе "Хиландар, наслеђе и обнова" у Њујорку.

Изложба, осим приказа наслеђа, садржи и информације о обнови Хиландара у 21. веку и презентује богату хиландарску заоставштину.

Изложбу су приредили Саборна црква Светог Саве у Њујорку и Фондација "Задужбина Светог манастира Хиландара" из Београда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи