Читај ми!

Срби највише верују Унмику

Председник Владе Србије Ивица Дачић разговарао са генералним секретаром УН Бан Кимуном. Српски премијер и Бан Кимун су осудили последње догађаје у Високим Дечанима уз оцену да мора да се настави политички дијалог.

Премијер Србије Ивица Дачић, који борави у вишедневној посети Сједињеним Америчким Државама, разговарао је са генералним секретаром Уједињених нација Бан Кимуном.

Дачић је истакао важност присуства Уједињених нација на Косову и Метохији, указујући да Срби у Покрајини највише верују Унмику.

"Ми смо заједнички истакли сву важност присуства Уједињених нација на Косову и Метохији, ја сам му још једном поновио да Срби највише верују, и можда чак једино верују мисији Уједињених нација на Косову и Метохији и да зато ми са великим негодовањем пратимо најаве могућег смањења њихових надлежности", рекао је Дачић.

Српски премијер је истакао да  је у разговору закључено да све што се дешава у оквиру политичког процеса мора да буде статусно неутрално, да мора да буде у складу са резолуцијом 1244, и да Бан Кимун стоји на располагању да УН буде што више присутан преко представника на КиМ. 

Дачић и Бан Кимун су осудили последње догађаје у Високим Дечанима уз оцену да мора да се настави политички дијалог.

У Вашингтону, премијер Дачић и водећи функционери америчке Агенције за борбу против кријумчарења наркотика договорили су се да успоставе све могуће линије комуникације, како би завршили започете операције.

У заједничким акцијама до сада је заплењено више од пет тона наркотика.

После састанка, српски премијер је изјавио да је велико признање за нашу земљу оцена да је Србија регионални лидер у борби против шверца наркотика.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи