Читај ми!

Дачић са челницима ДЕА

Директорка ДЕА Мишел Леонхарт и њен заменик Томас Хардиган су, на састанку са премијером Србије Ивицом Дачићем, одали велико признање Србији и њеним безбедносним службама на резултатима које су заједнички остварени у борби против наркотика.

Председник Владе Републике Србије Ивица Дачић састао се са директорком америчке Агенције за борбу против наркотика (ДЕА) Мишел Леонхарт и њеним замеником Томасом Хардиганом. Челници америчке Агенције одали признање Србији и њеним службама безбедности на резултатима који су заједнички остварени у борби против наркотика.

Званичници ДЕА су премијеру Дачићу захвалили на ангажовању служби Републике Србије у активностима које је та агенција имала у нашем региону.

На састанку који је премијер Дачић у Вашингтону имао са Леонхартовом и Хардиганом, договорен је наставак сарадње, а председник Владе Ивица Дачић нагласио је значај помоћи коју ДЕА пружа Србији у борби против илегалне трговине наркотицима.

Леонхартова је истакла лични допринос премијера Дачића унапређењу сарадње, указавши на значај доношења одлуке да Србија буде чланица међународне организације коју је формирала ДЕА.

Председник Владе Ивица Дачић и директорка ДЕА Мишел Леонхарт договорили су се да заједнички организују регионалну конференцију о борби против наркотика, на којој би учествовали министри унутрашњих послова из целог региона.

Премијер Дачић је после састанка истакао да је за нас велико признање оцена ДЕА да је Србија лидер у борби против наркотика у региону.

"Веома сам дирнут великим поштовањем које ДЕА показује према нашој земљи. И они кажу да је за њих ово велики дан, јер први пут премијер једне земље долази у њихову агенцију", рекао је Дачић.

Према његовим речима, сарадња српских служби и ДЕА уродила је низом успешних акција у којима је заплењено више од пет тона кокаина и других врста дроге широм света.

"Договорили смо се да активирамо све могуће линије комуникације како би до краја завршили операције које су започете", закључио је председник Владе Републике Србије Ивица Дачић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи