Читај ми!

Датум преговора могућ ове године

Уколико извештај Европске комисије буде позитиван, то може да отвори простор за лобирање код Немачке да Србији да датум за отпочињање преговора у овој години, оценила помоћница министра спољних послова Србије Љубица Васић.

Помоћница министра спољних послова Србије Љубица Васић оценила је да уколико извештај Европске комисије, који би требало да се усвоји на априлском заседању, буде позитиван, то може да отвори простор за лобирање код Немачке да Србији да датум за отпочињање преговора у овој години.

Весићева је у разговору са дописницима из Србије у Вашингтону, након што је присуствовала Молитвеном доручку, рекла да су сусрети у америчкој престоници били одлична прилика да своје домаћине упозна са реформама које се спроводе у Србији.

"Циљ моје посете су били састанци с представницима Стејт департмента, Конгреса и невладиног сектора и у тим разговорима је истакнут напредак Србије у раду на унутрашњим реформама, чији је први корак борба против корупције и организованог криминала, што је високо оцењено од америчке владе", истакла је Васићева.

Уколико Србија буде истрајна у спровођењу реформи, успостављању владавине права, реформи правосуђа и борби против корупције, постоји шанса да у току 2013. године добије датум за отварање преговора са Европском унијом, оценила је Васићева.

Извештај Европске комисије би требало да буде представљен на априлском заседању и уколико он буде позитиван, у складу са мишљењем високе представнице за спољну политику и безбедност ЕУ Кетрин Ештон, то може да отвори простор за лобирање код Немачке да Србији да датум за отпочињање преговора, закључила је помоћница српског шефа дипломатије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи