Читај ми!

Дачић за РТС: Оптужбе апсурдне

Немогуће је да бих имао тако добру сарадњу са службама америчке владе да постоје неке сумње у мој кредибилитет, каже премијер Ивица Дачић у интервјуу за РТС. Због тога је апсурдно да ме неко оптужује за сарадњу са нарко-картелом, истиче Дачић.

Председник Владе Србије Ивица Дачић рекао је, у интервјуу за РТС, да је немогуће да би имао тако добру сарадњу са америчким службама ФБИ и ДЕА да постоје неке сумње у његов кредибилитет, због чега је апсурдно да га неко оптужује за сарадњу са нарко-картелом.

"Мислим да је немогуће да неко са мном на овакав начин сарађује и да на овакав начин будем део процеса и да се четири пута састајем са директорком ДЕА, а да постоје неке сумње у мој кредибилитет", истакао је Дачић.

Зато, према његовим речима, треба одвојити политичке манипулације од чињеница.

"Са мном су овде заједно били државни секретар у Министарству унутрашњих послова Владимир Божовић и директор БИА Небојша Родић, који, као што је свима познато, долазе из СНС-а са којом заједно радимо на свему", навео је Дачић.

Како је истакао премијер, сигурно је да сви који се баве криминалом треба да заврше у затвору и, како је рекао, нико не може да измакне правди, ако је прекршио закон.

Говорећи о могућности пада Владе и расписивању ванредних избора, Дачић је рекао да се, од како је Влада формирана, прича о новим изборима и да не постоји нико кога су више нападали од њега.

"Имамо јасан договор најважнијих политичких фактора у Влади – значи између Александра Вучића и мене, као председника највећих странака, и других чланова коалиције и не постоје никакве разлике између наших суштинских циљева", нагласио је Дачић.

Ти циљеви су, према његовим речима, добијање датума за преоговоре за чланство у ЕУ, заштита националних интереса, односно разговори у вези са Косовом и Метохијом, борба против криминала и корупције и повећање инвестиција.

"Иза свих нас треба да остану резултати и тада ће се видети да ли је неко радио свој посао или је само политику користио за своју личну промоцију. Желим да ово буде Влада са резултатима. Сигуран сам да ће ово бити Влада која ће постићи најбољи резултат од свих влада у претходних 20 година", рекао је премијер.

САД ће помоћи Србији у евроинтеграцијама

Амерички званичници ће се, према Дачићевим речима, залагати да Европска унија ускоро утврди датум почетка преговора о приступању Србије Унији.

"САД подржава европски пут Србије и заложиће се за датум преговора са ЕУ", рекао је Дачић.

Како је истакао премијер, битно је да се исправе "одређени историјски неспоразуми између Србије и САД.

Дачић је најавио да ће његове наредне посете САД бити ради привлачења инвеститора.

Председник Владе Србије каже да је САД задовољан политичарима у Србији, јер, како је навео, "први пут не причају једно, а раде друго".

Дачић је оценио да је "речник" који се употребљава када се говори о Србији сада много другачији него што је био пре неколико година и да "нема више језика ултиматума".

Сарадња са ФБИ и ДЕА

Говорећи о сарадњи са америчким службама, Дачић је рекао да његово министарство и ФБИ имају дугогодишњу сарадњу коју ће наставити.

"Обећали су да ће у Београду бити један њихов агент који ће се бавити борбом против сајбер-криминала. Радујем се даљој сарадњи с ФБИ", навео је Дачић.

Према његовим речима, званичници ФБИ пренели су му оцену да су информације о борби против тероризма које су стигле из Србије "најквалитетније".

Дачић је разговорао и с представницима америчке Агенције за борбу против наркотика (ДЕА) с којима се договорио да Србија постане чланица радне групе која се бави тим проблемом.

"Битно је да постоји оперативна полицијска сарадња с њиховим агентима. Србија има велики кредибилитет на том плану", истакао је премијер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи